Цитрусовий фестиваль у Франції – 2013 (5 фото)

371

Вельми ароматний фестиваль проходить у Франції, в місті Ментон, кожен рік за участю лимонів і апельсинів, а називається він «Фестиваль лимонів». Ментон ще з початку 90-х минулого сторіччя вважається містом-лідером з виробництва цитрусових у всьому світі, тому лимон є по праву символом міста. Суть фестивалю полягає в тому, що спочатку вибирається його тематика, а потім у відповідності з нею створюються гігантські композиції, зібрані художниками в кількості понад 300 осіб. На цей раз була підібрана тема: «Навколо світу за 80 днів» Жюль Верна.

Menton Lemon Festival являє собою неймовірну розвагу з ароматними нотками цитрусів, музику з обов’язковою атрибутикою вуличних карнавалів та вогняних вистав. Все це чудове дійство організовано в одному з міських парків під назвою Jardins Bioves.

Першим, хто почав цю незмінну традицію, став власник одного місцевого готелю, який раптом вирішив організувати виставку з лимонів, додавши до них апельсини, з чого зробив різні фігури. Ця ідея сподобалася всім і тому досі свято лимонів з радістю проводять в Ментоні.

Щороку свято привертає увагу більше 200 тисяч приїжджих.

Цитрусовий фестиваль у Франції - 2013 (1)

Цитрусовий фестиваль у Франції - 2013 (2)

Цитрусовий фестиваль у Франції - 2013 (3)

Цитрусовий фестиваль у Франції - 2013 (4)

Цитрусовий фестиваль у Франції - 2013 (5)



• не пропусти