Все, що потрібно знати про головні святкові ярмарки Києва 2016

730

1448889584_913521

Святкувати Новий рік і Різдво цього разу в Києві будуть на декількох локаціях. Окрім головної Софіївській площі, святкові заходи відбуватимуться на Михайлівській і Поштовій площах, Співочому Полі і ВДНХ, передає vnews.agency.

Святковий ярмарок буде проходити на Хрещатику. На Майдані ніяких святкових заходів, як і в минулому році, не буде. А на Троїцькій площі (біля НСК «Олімпійський») пройде такий ж ярмарок з атракціонами, як і в минулому році.

також дивіться Найкрасивіші різдвяні ярмарки з усього світу (33 фото)

День святого Миколая на Софіївській площі для дорослих

Тут, як і в минулому році, встановлять головну новорічну ялинку. 26- метрову красуню привезуть з Івано-Франківська. Запалять ялинку 19 грудня, в день святого Миколая – з конкурсами, подарунками та іншим веселощами. Але головне новорічне диво відбудеться з 00:00 1 січня до 00:05. Що конкретно станеться – секрет, стверджують, що це чудо не залишить байдужим нікого.

Киян і гостей міста очікують не тільки імбирні пряники і глінтвейн з ялинкою, але й інші розваги, серед яких всеукраїнський фестиваль барабанів, чотири різних концерти від естрадно-симфонічних оркестрів, виступи театру оперети, а щодня програма буде відкриватися невеликим мюзиклом.

На всій території новорічного містечка планують влаштовувати невеликі екскурсійні тури для туристів.

День святого Миколая на Михайлівській площі для дітей

Дитячі розваги цьогоріч перенесуть на Михайлівську площу. Тут на свята заллють каток, встановлять колесо огляду, дві каруселі, 6 льодових гірок і два казкових паровозика. Також постійно працюватиме святковий ярмарок і 11 тематичних фотозон. Для дітей підготували багато конкурсів та інших розваг.

Крім зони розваг, праворуч від Михайлівського собору розташується резиденція святого Миколая, яка працюватиме з 12:00 до 20:00 протягом усього святкового періоду. Крім того, від Палацу “Україна” до Михайлівської площі пройде парад янголів, помічників Святого Миколая, а сам Микола приїде на площу на незвичайній пожежній машині. Подейкують, що його роль виконає відомий актор театру імені Франка, правда, хто саме, залишиться таємницею.

«Зимова країна» на ВДНГ

З 5 грудня на території ВДНГ працюватиме розважальний комплекс “Зимова країна”, який поєднує в собі розваги, як для дорослих, так і для дітей.

Організатори обіцяють величезний каток площею 4000 квадратних метрів, крижані гірки висотою в 12 метрів і резиденцію Діда Мороза. На території буде також працювати новорічний ярмарок, фудкорти і дитячий павільйон, де веселі аніматори не дадуть нікому занудьгувати.

Крім цього, тут проходитимуть двічі на день 3D-шоу. Покази шоу розпочнуться 19 грудня.

Зона розваг для всієї родини буде працювати кожен день: у будні – з 10:00 до 23:00, у вихідні – з 10:00 до 00:00.

Для дітей від чотирьох років ціна квитка в будній день – 25 гривень, у вихідний – 40 гривень. Для дорослих – 25 і 70 гривень відповідно. Ціна квитка за вхід і розваги в будні дні – від 60 до 130 гривень, у вихідні від 60 до 160 гривень. Квитки на спецподій – від 100 до 200 гривень.

«Зимова казка» На Співочому полі

З 19 грудня на Співочому полі розпочнеться Зимова казка. Атмосферу незабутнього новорічного свята створять ландшафтні дизайнери.
Тут можна буде придбати різдвяні та новорічні подарунки, покататися на ковзанці і на санках. Крім того, гостей навчать самостійно створювати крижані скульптури і лазити по сніжних скелях, розважать уявленнями театру двійників і концертами.

На новорічну ніч запланована вечірка, яка триватиме до 4:00 ранку.

Кожен бажаючий зможе отримати подарунок, зірвавши його з ялинки-лотереї. Для дітвори буде діяти спеціальна Пошта Діда Мороза, що виконує бажання.

Працювати містечко буде до 23 січня з 9:00 до 23:00.

“Європейська зима” на Поштовій площі

З 12 грудня на Поштовій площі стартує новорічний фестиваль “Європейська зима”, суть якого полягає в тому, що кожні кілька днів Новий рік святкуватиметься за традиціями різних країн.

Відкриття відбудеться 12 грудня в 19:00 виступом групи “Kozak System”, а вже з 13 по 17 грудня Новий рік святкуватимуть у стилі Німеччини.
З 18 по 22 грудня пройдуть дні Великобританії, де збереглася традиція розкладати новорічні подарунки в панчохи.

З 23 по 26 грудня новий рік святкуватимуть по-французьки, з 27 по 30 – по-іспанськи, а з 31 грудня по 5 січня – по-італійськи. Наприклад, в рамках Днів Франції, директор Французького Інституту в Україні Матьє Арден проведе кулінарний майстер-клас, а Центр іспанської мови та культури підготує пізнавально-освітній виступ про культурні традиції Іспанії.

Кияни та гості столиці зможуть спробувати гарячий італійський капучіно на пару з англійським пудингом або французьким круасаном і безліч інших традиційних святкових страв представлених країн. А також купити сувеніри, взяти участь у різноманітних інтерактивних програмах.

А вже з 6 по 10 січня – дні України. У програмі – концерти, вистави, танці, пісні, колядки, вертепи, а також різдвяні смаколики. Для прихильників вегетаріанської кухні та екологічно чистих продуктів на ярмарку розмістяться «зелені» ресторани і кафе.

На території Поштової площі працюватимуть фотозони, на яких можна зробити фотографію в декораціях тієї чи іншої країни. Відтворити традиції новорічної пошти допоможуть на стенді Canon, де кожну фотографію можна буде роздрукувати у вигляді листівки, запечатати в конверт і відправити адресату.

“Різдвяний Арсенал” в Арсеналі Мистецтва

C 16 по 20 грудня на території “Арсенал Мистецтва” пройде черговий “Різдвяний Арсенал” – святковий ярмарок із смачними солодощами, розвагами та гарними подарунками.

Організатори обіцяють заряд чудового настрою на весь різдвяний сезон. Подарунки на будь-який смак, приємний і цікавий відпочинок для всієї родини, захопливі майстер-класи, музичні виступи та тематичні програми.

Тут можна придбати подарунки для близьких людей, порадувати дітей і друзів пам’ятними подіями, сховатися від зими в атмосфері затишку і творчості.

У ПРОГРАМІ ФЕСТИВАЛЮ:
– Подарунки для дітей і дорослих від більш 100 кращих майстрів України;
– Пошта Святого Миколая,
– Дитячі книги та видання про мистецтво;
– Майстер-класи і читання казок;
– Музична сцена, ігрові зони, ласощі;
– Безліч цікавих розваг на будь-який смак!

Протягом грудня працюватиме Пошта Святого Миколая – спеціальний e-mail: s.mykolay@ukr.net, за допомогою якого діти зможуть надіслати свої листи з проханням про святкову мрію. А 19 грудня з 11:00 до 13:00 Святий Миколай зустрінеться з авторами листів і виконає їх бажання!

Офіційне відкриття відбудеться 16 грудня о 18:00. А в наступні дні, до 20 грудня, фестиваль проходитиме з 11:00 до 21:00.