Розкіш і злидні Пакистану: вражаюче-шокуючі знімки міста Лахор

1780
Мечеть Бадшахі. Автор фото: Тео Jioshvili.

Поки одні мріють про те, як одного разу винайдуть машину часу, інші відправляються в подорож і опиняються у далекому минулому. Саме такою подорожжю може стати подорож в Лахор – місто, історія якого налічує більше 4000 років. Це місце повне таємниць і загадок, які підштовхують людину до отримання нових знань, тут оживає історія. Велична архітектура і жебрацькі квартали, пишність національного одягу і похмурість лахміття надають місту особливий контраст, вказуючи туристу на те, що тут, час плете свої інтриги, не перестаючи дивувати і шокувати…

Золота сторона. Лахор, Пакистан

Наречена. Лахор, Пакистан. Автор фото: Тео Jioshvili.
Церемонія опускання прапора, Вагах Бордер, Пакистан. Автор фото: Тео Jioshvili.
Дівчинка на вулиці. Автор фото: Тео Jioshvili.
Кольорові тканини. Автор фото: Тео Jioshvili.
Жінки міста Лахор, Пакистан. Автор фото: Тео Jioshvili.
Ринок спецій. Автор фото: Тео Jioshvili.
Ринок, Лахор, Пакистан. Автор фото: Тео Jioshvili.
Сучасні жителі міста Лахор, Пакистан.
Форт Лахор. Автор фото: Тео Jioshvili.
Мечеть Бадшахі. Автор фото: Тео Jioshvili.
Мечеть Бадшахі. Автор фото: Тео Jioshvili.
Мечеть Бадшахі. Автор фото: Тео Jioshvili.

Зворотній бік. Лахор. Пакистан

Тут, на вулицях Лахор, все виглядає інакше: скупчення бідняків, які тиснуться в жалюгідних халупах, їдять тижневої давності тельбухи, нудотний запах яких розноситься по окрузі, багаття на вулицях розпалюють з обрізків гуми, через що нестерпно їдка гар чорними важкими клубами піднімається високо вгору. Дивлячись на всю цю «пишність», складається враження, ніби цивілізація обійшла стороною ці місця, покинувши жителів напризволяще.

Музикант в Лахорі.

Здавалося б, чим після всього побаченого, ще може здивувати це місто? Але як виявилося, місто зовсім не розгубилося і здивувало великою кількістю реклами, проводів, архітектурними знахідками, і навіть тим, що в пляшках з-під «Пепсі» – «Фанта».

На вулицях Лахора.

Найдивовижніше, що тут навіть є пошта, кінотеатр, і як не дивно – публічний будинок, любителі екстриму і палких утіх ще недавно могли вибрати супутницю на ніч. Але мабуть прогрес зглянувся і прийшов і в цю малообговорювану в ісламському світі область. Тепер дівчат замовляють по телефону.

Пакистанські чоловіки сортують кукурудзу на ринку в Лахорі.
Борці на тренуванні.

Будь-яка країна, держава, місто, мають зворотний бік, де все не так, як може здатися на перший погляд. Такі подорожі – унікальна можливість побачити справжнє «обличчя» місця, в якому прибуваєш. Не виняток і Непал, який є не тільки духовною столицею світу, а й самим справжнім джерелом яскравих вражень і сюрпризів. Тут, на батьківщині Будди – з одного боку все ніби просякнуте мудрістю, спокоєм і розміреним життям, а з іншого – це скажений ритм, що нагадує строкатий коктейль з довгим і дуже приємним післясмаком…



• не пропусти