Автостоп – спосіб вийти із зони комфорту

480

Кожен другий мріє побачити світ на власні очі, але, в більшості випадків, це бажання так і залишається бажанням.

Для багатьох великий бар’єр фінансової складової. Але, як кажуть, – головне бажання.

Зазвичай, 50% вартості всього туру (від туроператора) становить лише проїзд. Цьому є хороша альтернатива – автостоп.

Фото Із фотоархіву Дарини Скрипай
Фото Із фотоархіву Дарини Скрипай

“Автостопом почала їздити просто з цікавості. Три роки тому ми з подругою долучалися до походу по Криму, тоді, разом з нею, я і пережила свій перший автостопний досвід. А потім пішло-поїхало… Чесно зізнаюся, я інтроверт і трохи соціофоб, тому мені важко йти першою на контакт.Таким чином, автостоп для мене – це спосіб вийти за рамки зони комфорту, побороти себе і подивитися на світ таким який він є “, – ділиться враженнями вже досвідчена туристка Дарина. Але перевага такого виду подорожей не тільки у фінансовому факторі: для багатьох – нові пригоди, досвід та знайомства. Тільки автостоп познайомить вас зі справжнім далекобійником, який знає всі пісні Каті Лель напам’ять. А олімпійський чемпіон з дзюдо вас “підкидав” до міста?…

Складнощі з маршрутом

Маршрут подорожі автостопом залежить тільки від ваших побажань, а не від переваг туроператора.

Дарина Скрипай таким чином успішно відвідала мальовничу Грузію, Азербайджан, Вірменію, Росію та Іспанію. У майбутньому мріє помандрувати по Азії.

Фото Із фотоархіву Дарини Скрипай
Фото Із фотоархіву Дарини Скрипай

Дівчині шкода людей, які пізнають світ в автобусних турах “8 країн за 5 днів”. Саме з таких “подорожей” Дарина винесла цінний для себе урок: “Автостоп – хороший фільтр, тому що погані люди, як правило, не зупиняються, а якщо таке і трапляється, то дуже рідко. Ти з такими людьми, з якими в реальному житті, можливо б, ніколи і не зустрівся: “липецкий” олігарх, боєць “Азова”, професори і нелегали, вчителі і далекобійники, і життєва історія кожного – це вже пригода “.

Але, звичайно, в подорожі автостопом є й інша сторона медалі. Щоразу, стоячи з табличкою посеред дороги є великий ризик вляпатися в історію. Ваша подорож – постійна загадка, адже не завжди можна передбачити, де доведеться провести найближчу ніч. Зокрема, ви в повній залежності від водія, починаючи від улюбленої музики, і запланованих ним зупинок, тому що не можете просити про зупинку кожні 5 хвилин, щоб сфотографувати той красивий замок або цей чудовий пейзаж. Але, все ж, головним мінусом автостопу є відчай: “Коли ти стоїш п’ять годин поспіль, а тебе не підбираютьє”, – каже турист Максим.

Автостоп – цікавий, бюджетний і непередбачуваний досвід, який запам’ятовується туристам надовго. Хоча б тому, що сідаючи в авто невідомого водія, не завжди розумієш, куди саме тебе “підвезе доля”. Зате маршрут літака або поїзда ми знаємо заздалегідь, і там тобі обов’язково побажають легкої посадки або щасливої дороги.

Джерело: weloveua