Плаваючий ліс на затонулому човні у затоці Хомбуш, Сідней (фото)

506

Затока Хомбуш став останнім притулком багатьох затонулих кораблів, проте не всі вони досягли такої популярності, як корабель SS Ayrfield, також відомий, як плаваючий ліс, через неймовірно густу рослинність на його ржавіючим корпусі.

SS Ayrfield був спроектований в Англії в 1911 році. Корабель використовували під час II Світової Війни для перевезення американських військ в Тихому океані. У 1950 році корабель був проданий і служив в якості перевізника вугілля між Ньюкаслом та Сіднеєм до 1972 року, після чого він був списаний і «упокоївся» в затоці Хомбуш.

До Олімпійських ігор 2000 року, в затоці досить часто відбувалися аварії корабля. Через що це місце отримало заслужене прізвисько: «кладовище кораблів». На відміну від більшості кораблів в цій затоці, SS Ayrfield все ще тримається на плаву.

За роки простою на ньому розрослися мангрові дерева, які утворили цілі зарості.

Дивно те, що кінець існування SS Ayrfield як корабля – не став остаточною крапкою його життя. Втративши своє головне призначення, корабель з гідністю зустрів старість і продовжує безустанно збирати біля себе тисячі туристів і фотографів з усього світу.



• не пропусти