Культура шопінгу в Європі

147

Під єдиним брендом Chic Outlet Shopping у Європі працює дев’ять сіл – по одній в Англії, Ірландії, Франції, Італії, Бельгії, і по дві в Іспанії і Німеччини (список точних адрес є на сайті). Ваше завдання – зрозуміти, який з центрів шопінгу буде перебувати в межах доступності від вашого готелю, щоб вибрати оптимальний маршрут і заздалегідь, ще вдома, побудувати плани. Деякі села розташовані межу двома-трьома туристичними містами. Наприклад, італійська Fidenza Village лежить в півгодини їзди між Міланом і Болоньєю і в 20 хвилинах від Парми. Кожне з цих місць представляє очевидний інтерес для туриста. Чому б не включити в програму поїздки і красиві міста, і красивий шопінг!

Найприємніші дні тижня для відвідування будь села – з понеділка по п’ятницю, коли місцеві громадяни працюють і тільки мріють про вдалі покупки. Але ви-то вже на відпочинку і можете скористатися цією перевагою! А у вихідні сільські вулиці стають досить багатолюдними за рахунок аборигенів, що приїжджають сюди красиво провести weekend.

Транспорт

Якщо ви звикли кататися по Європі на орендованому автомобілі, то відвідати село вам буде досить просто. Всі вони мають обширні і безкоштовні парковки на зразок стоянок у заміських супермаркетів. Можна доїхати і на таксі, правда, в Європі цей вид транспорту недешевий, а відстань від вашого готелю швидше за все виявиться значним.

Для самих дбайливих туристів, які хочуть витратити гроші на покупки, а не на транспорт, існують фірмові автобуси. Чорні шопінг-експреси зазвичай від’їжджають в 10:00 з центру найближчого великого міста. У зворотний шлях з села вони ж відправляються в 16:00. Подивитися точний розклад і купити квиток можна на офіційному сайті в розділі «Заплануйте візит». Для прикладу: дорослий квиток з Мілана і назад обійдеться в десять євро.

Tax free

Не забудьте взяти з собою ваш російський закордонний паспорт. За наявності документів у всіх селах можна виписати чек для повернення податку на додану вартість. Якщо ви вирішили серйозно закупитися, то сума повернення буде значною – від 16% в Іспанії до 21,5% в Ірландії. Правда, існують певні обмеження. Наприклад, tax free не оформляють у разі суперраспродаж, коли відсоток додаткової знижки більше, ніж ПДВ. Крім того, у багатьох магазинах встановлена ​​мінімальна сума, на яку ви повинні зробити покупки. У будь-якому випадку не соромтеся і питайте на касі, покладається Чи вам tax free. He обов’язково навіть говорити на іноземних мовах, досить знати цей нехитрий термін.

Процедура повернення грошей відрізняється в різних країнах ЄС і залежить від аеропорту, з якого ви будете відлітати. Наприклад, у Барселоні вона організована розумно і логічно, а в Мюнхені просто потворно. Втім, тема одержання грошей в аеропорту вимагає окремої публікації.

Збирайте милі

Деякі європейські села Chic Outlet Shopping є партнерами програми Miles & More. У практичному сенсі це означає, що якщо у вас є картка часто подорожуючого пасажира, наприклад, авіакомпанії Lufthansa, то за зроблені покупки вам нарахують додаткові милі. Причому в даному випадку не має значення tax free, суперраспродажі і навіть мінімальна сума. Зарахується все.

Найцікавіше, що стати учасником програми Miles & More може будь-який бажаючий, навіть ніколи не літав німецькими літаками. Просто заповніть анкету російською мовою на офіційному сайті (www.miles-and-more.com) – і отримаєте свою картку, на яку зможете збирати милі. Головне, не забудьте після шопінгу зайти в офіс з вивіскою Information, розташований біля центрального входу в село, показати вашу картку Miles & More і чеки від всіх скоєних покупок. При вдалому шопінгу це реальна можливість накопичити милі і оформити бонусний авіаквиток, щоб ще раз злітати на хороший шопінг!

Культура шопінгу в Європі (1)

Культура шопінгу в Європі (2)

Культура шопінгу в Європі (3)



• не пропусти