Куди можна поїхати на Новий Рік? Бюджетні закордонні канікули

521

Новий Рік у більшості популярних туристичних країн вважається “високим сезоном”. Що це означає? Що ціни на проїзди, житло, розваги — підвищуються ледь не вдвічі. Навіть в Україні існує така тенденція. Спробуйте зняти на дві доби квартиру у Києві влітку і на Новий Рік — різниця буде відчутна, а у деяких випадках взагалі вражає. Те ж стосується і відпочинку в Карпатах, всі готелі, будиночки тощо — підвищують ціни. Цей фактор може лякати багатьох Українців перед вирішенням того, як провести свої новорічні канікули. Ми вирішили цю ситуацію трішки покращити, та підібрали поради, які допоможуть спланувати святкову подорож економно.

Поради перед плануванням:

1. Починайте вже зараз. Ціни на перельоти та проїзди під час новорічних свят найоптимальніші у кінці жовтня. В цей час компанії пропонують чимало акцій, знижок, хороших цін. Починайте вже приглядатись до маршрутів.

2. Одразу бронюйте житло. Детальніше про те, де саме краще бронювати житло — у кінці статті. Але факт незмінний, потрібно бронювати негайно, вигідні пропозиції вже починають розлітатись. А зараз ще є шанс знайти варіанти із не завищеними цінами і зручним розташуванням.

Куди поїхати зі Львову?

Усі ціни вказані за мандрівку у два боки, тобто за квитки туди і назад:

  1. З 31.12 по 07.01 – всього за 40 євро можна злітати у Варшаву, Польща. Відвідати святковий ярмарок та погуляти по старому місту.
  2. З 27.12 по 01.01 – за 74 євро можна відвідати Братиславу, Словаччина. Погуляти по столиці та поїхати ближче до гірських містечок.
  3. З 30.12 по 06.01 – за 76 євро можна потрапити у Стокгольм, Швеція. Справжнє європейське святкування у одній із найрозвиненіших країн.
  4. З 31.12 по 07.01 — за 81 євро прогулятись по вулицях Берліну, Німеччина. Такої кількості розваг, як у цьому місті — більше ніде не знайти.
  5. А з 31.12 по 06.01 — за 81 євро можна погуляти у чудовому містечку Ейндговен, Нідерланди. Саме місто чарівне, а від нього недалеко і до столиці навідатись. Квиток у Амстердам буде коштувати близько 10 євро.

Куди полетіти з Києва?

  1. З 31.12 по 07.01 – за 40 євро можна відвідати Варшаву, Польща. Такі ж дешеві перельоти є й у інші польські міста, наприклад, Гданськ, Катовіце, Вроцлав. За тиждень із них можна встигнути дешево злітати ще у одну країну, але до цієї теми ми повернемось у наступному пункті.
  2. З 31.12 по 07.01 — за 83 євро можна насолодитись видами міста Дортмунд, Німеччина. Звідти курсують дешеві автобуси до Амстердаму.
  3. З 31.12 по 07.01 — за 87 євро, можна злітати у Вільнюс, столицю Литви. За тиждень цілком можливо влаштувати міні-тур по балтійських країнах.

Подорож із Польщі

Оскільки із Львова та Києва є багато бюджетних варіантів, як дістатись до Польщу автобусом чи літаком — пропонуємо і добірку дешевих квитків з різних польських міст. Це чудовий варіант для тих, хто не хоче сидіти весь тиждень на місці.

  1. З 30.12 по 05.01 — за 22 євро їдемо з Катовіце у Брно, Чехія.
  2. З 27.12 по 02.01 — всього за 27 євро, із Гданська можна потрапити у Осло, Норвегія.
  3. З 31.12 по 04.01 — за 31 євро із Вроцлава летимо у Мальме, Швеція.
  4. З 29.12 по 03.01 — за 34 євро із Вроцлава також можна потрапити у казку. А саме в Брюссель, Бельгія.5. І на десерт, з 27.12 по 02.01 — за 44 євро ви маєте змогу відправитись до батьківщини Санти!А саме до Фінляндії, у Турку.

Які перевізники та перельоти:

  1. Перельоти: WizzAir та Ryanair – це найдешевші лоукост перевізники, котрі літають із України в Європу.
  2. Автобуси: FlixBus, InfoBus, LeoExpress – всі вони допоможуть дістатись закордон і вигідно пересуватись між містами та навіть країнами.

Як дешево знайти житло: хостел чи квартира?

Якщо вам пощастить винайняти хостел, котрий не завищив ціни на свята і котрий ще не зайняли інші мандрівники, то цілком ймовірно економно пожити в такому форматі.

Квартира буде коштувати трішки дорожче, але це буде цілком прийнятна ціна, якщо мандрівників від 3 до 5 осіб. В такому разі варіант із квартирою буде навіть кращим, адже взимку довго на вулиці не погуляєш, а маючи у розпорядженні окрему квартиру — ви комфортніше будете проводити святкові вихідні.

Що неодмінно взяти із собою?

Термобілизну, багато теплих шкарпеток, дієві ліки від застуди, термос. Все, для тривалого і комфортного перебування на святкових вулицях Європи.

Плануйте заздалегідь — це зробить свято незабутнім!

Увага, на момент перегляду статті ціни можуть відрізнятись!

підготувала Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти