Середньовічне місто в Італії продають за ціною квартири в центрі Києва

926

Серед туристів чимало бажаючих купити собі шматочок «секретного міста Медічі»

Фото: The Telegraph

Єдиний момент слави за довгі століття забуття гірське село Рокка Калаcіо в Апеннінах, в італійському регіоні Абруццо, пережило в 1985 році, коли знімали фільм “Жінка-яструб”.

Потім воно повернулося назад в свій звичний стан безмовності, в яку його повалили землетруси і хвилі еміграції (як і ще 20 тисяч італійських сіл і містечок). Зараз там живуть в основному коти, собаки та вівці.

Фото: The Telegraph

Але схоже, у села будуть і інші жителі – зараз будинки розпродаються по 20 тис євро. За цю ціну можна жити в середньовічному місті, фактично як в кіно. У містечку є фортеця, збудована норманами – Медічі використовували її як частину укріплених оборонних споруд. З гірських піків князі Флоренції могли контролювати всю центральну Італію.

Найбільший землетрус стався в 1703 році. Тепер залишений людьми пагорб нагадує мініатюрні Помпеї і спокушає англійських і німецьких туристів купити собі шматочок цього секретного місця.

Ну а крім того, це вигідне придбання – якщо такий будинок відреставрувати і зробити з нього готель або котедж, він буде приносити серйозні гроші, кілька сотень євро за номер (в сезон). Всього в місті продаються 12 стародавніх особняків, тобто все містечко коштує близько 240 тисяч євро.

За матеріалами vokrugsveta.ua



• не пропусти