Книжка українських авторів потрапила до списку найкращих у світі: вражаючі фото

1379

Книгa “Війна, що змінила Рондо” Видaвництва старoго Лева та творчої мaйстерні “Аґрафка” ввiйшла до катaлогів сайту міжнародної спільноти Picturebook Makers, де зібрані найкращі дитячі ілюстровані книги з усього світу, пише радіо Максимум.

“Опинитися у цій спільноті для художника книги – це як для бізнесмена бути надрукованим у Forbes. Просто crème de la crème у світі! Дуже тішимося!” – прокоментували виданню Cultporstir засновники “Аґрафки”, ілюстратори Романа Романишин і Андрій Лесів.

Книжка українських авторів потрапила до списку найкращих у світі: вражаючі фото - фото 169446

Книга розповідає історію міста Рондо, у якому живуть тендітні та вразливі створіння. Головними персонажами є троє друзів – Данко, Зірка та Фабіян. У мирне місто одного дня приходить війна. Автори показують, що перемогти у ній можна лише згуртувавшись, і справжнім героєм може стати кожен. Проте, навіть коли війна закінчується, вона назавжди залишає по собі сліди.

Книжка українських авторів потрапила до списку найкращих у світі: вражаючі фото - фото 169447

“Ми ніколи насправді не планували створювати ілюстровану книгу для дітей про війну, але реальність в нашій країні змінилася. Часто батьки не знають, як пояснити своїм дітям, що таке війна і чому вона прийшла до їхніх домівок. Ми вирішили створити ілюстровану книгу, яка може стати відправною точкою для такої щирої розмови між дітьми та їхніми батьками про те, що відбувається… Ми відчували, що повинні бути чесними і базувати історію на нашому власному досвіді”, – розповіла Романишин.

Книжка українських авторів потрапила до списку найкращих у світі: вражаючі фото - фото 169448

“Ця книга не про війну в Україні; йдеться про війну як загальну хворобу в світі. Вона розповідає дітям, як важливо не боятися, бути сильними, залишитися разом зі своїми людьми, і зберігати надію”, – наголошують автори.