Слухай українське! 11 нових українських пісень, які вас вразять

3134

Гурт “МЕРІ” зворушив проникливою піснею до Дня матері, “Гайдамаки” вразили атмосферним кліпом, а мегапозитивний проект Gonta подарував справжній карпатський колорит. Радіо МАКСИМУМ пропонує вашій увазі щотижневу рубрику про новинки в українській музиці.

Віктор Винник і МЕРІ – Мамо

14 травня увесь світ відзначав міжнародний День Матері, і саме до цього свята приурочили свою нову композицію “Мамо” музиканти гурту “МЕРІ” на чолі зі своїм лідером Віктором Винником.

  • На жаль, День Матері в Україні не має такої популярності, як, наприклад, те саме 8 березня. Але, думаю, з часом це обов’язково зміниться, адже саме матір є найріднішою людиною на все життя. Наші мами заслуговують тільки найкращого. Саме про це ми і вирішили заспівати у новій пісні “Мамо”, – розповів автор треку Віктор Винник.

Не забудьте привітати своїх мамів, а поки що слухайте проникливу пісню від “МЕРІ”.

Гайдамаки – Не ходи за мною (кліп)

Гурт “Гайдамаки” продовжує працювати над своїм майбутнім акустичним альбомом, не забуваючи тішити прихильників свіженькими синглами. Відтак, слідом за піснею “Дощ” світ побачила нова робота під назвою “Не ходи за мною”, яку, так само, як і згадану попередницю, одразу було доповнено офіційним відеорядом.

У новому кліпі лідер гурту Олександр Ярмола з’являється в образі мандрівника, який відчайдушно намагається позбутися минулого. У кадрі також можна побачити акторок-жінок: від маленької дівчинки до старенької бабусі. Вони символізують долю, що переслідує героя кліпу. Харизма Сашка та атмосферний кліп вартий вашої уваги. Вмикайте мерщій!

TaRuta – За вашу і нашу свободу! (альбом)

Столичний гурт TaRuta оголосив про завершення роботи над своїм новим україно-литовським релізом “За вашу і нашу свободу!” (Už jūsų ir mūsų laisvę!), що став четвертим повноформатним альбомом у дискографії киян. Свіжа платівка вмістила у себе 10 студійних композицій, куди ввійшли твори українською та литовською мовами.

За словами учасників TaRuta, цей реліз є виявом вдячності литовцям за їхню непохитну підтримку України в сьогоденній неоголошеній війні. Відтак, чотири твори платівки присвячені литовським героям минулого, а ще чотири твори – створені на честь українських бійців АТО. Гідна робота, оцініть:

Плесо – Грози (EP)

Пісні нового міні-альбому команди відрізняються одна від одної, оскільки перші дві роботи (“Птаха” і “Висота”) мають яскраве гітарне звучання, а вже наступні композиції (“Імена”, “Море” і “Грози”) значно легші, із відчутним впливом електронної музики.

У цьому ЕР є все, що наразі учасники гурту “Плесо” хотіли сказати. Відтак, говорити про творче майбутнє “найкращої нудної групи України” зараз немає сенсу, бо й самі львів’яни поки що не готові його прогнозувати. Виконавці потребують вашої підтримки, не підведіть!

Триставісім – Голяк (відео)

Тим, хто хоч трохи цікавиться неформатною українською музикою, не треба розповідати про Федота, колишнього вокаліста “Перкалаби” та засновника проекту “Ґоґодзи Ґанскі”, а також про його неочікувану смерть. Для тих, хто не знає, нагадаємо, що Андрій “Федот” Федотов помер 2 квітня 2017 року в Івано-Франківську внаслідок серцевого нападу…

На 40 день після смерті учасники гурту “Триставісім” символічно віддали шану своєму колезі та презентували студійне відео виконання його пісні “Голяк”.

Ми відзняли відео у пам`ять Федота. Із ним самим нас звела доля на Карпатському протязі в 2013 році, де ми і “Перкалаба” тоді виступали… Після виступу опинились в одній компанії, трохи “веселились” і музикували разом. Потім ще зустрічались, коли нам бували в Франківську. Присвячуємо це відео пам’яті світлої людиниі, – поділилися музиканти “Триставісім”.

Згадуємо про Федота разом з гуртом “Триставісім”. R.I.P.

PIANO – Поговори зі мною (кліп)

Молодий львівський гурт представив свій перший кліп, з чим ми їх і вітаємо! Відео знімали у рідному для команди Львові. У кліпі учасники PIANO намагались показати інше прочитання пісні. “Це історія про пошук своєї дороги чи навіть місії, де музика стає самим шляхом, а персонажі поводирем та душею, яка йде цим шляхом”, – діляться музиканти. Насолоджуйтеся!

Листи N – Під зірками (альбом)

“Хіба то важливо, що за погода на вулиці, коли на душі свято”, – ставлять риторичне запитання музиканти дніпровського гурту “Листи N”, пропонуючи всім поціновувачам чуттєвої української музики якщо не приєднатися до їхньої святкової атмосфери, то принаймні отримати порцію гарного настрою. А привід для святкувань у музикантів вагомий – вийшла перша їхня студійна платівка “Під зірками”, що вмістила 12 авторських композицій та один бонус-трек.

Самі учасники колективу “Листи N” зазначають, що кожна пісня альбому “Під зірками” доповнює попередню, утворюючи єдину романтичну історію зі своєю сюжетною лінією, емоційними злетами та падіннями, коханням та сумом. Дуже атмосферно, послухайте самі:

Gonta – Полонина

Мрієте про відпочинок в гори, а нагода ніяк не випадає? Маємо для вас чергову новинку від позитивного проекту Gonta під назвою “Полонина”, яка подарує справжній карпатський колорит та занурить у гаряче гірське кохання!

Те, що цей твір є автобіографічним, нам стає зрозумілим із появою у сюжетній лінії звабливої дівчини-горянки, та й сам засновник команди Gonta, Кость Фастівець, цього не приховує. “Таємничі Карпати манять своїми неймовірними полонинами, гукають, звуть, кличуть до себе. А от мене, може, зовсім не полонини манять, а чарівна гуцулка вабить своїми принадами і веде за собою у марево полонин”, – зізнається музикант. Гайда з ними =)

Latexfauna – Doslidnytsya

Хлопці зі столичного інді-гурту Latexfauna дуже сподіваються, що після релізу їхнього супергарячого у всіх розуміннях треку “Дослідниця”, хтось із них все ж таки втратить, кхгм, цноту. Чи доля нарешті повернеться обличчям до музикантів-гумористів, ми, ймовірно, дізнаємося вже у наступних роботах гурту, а поки заносимо до переліку цікавої молодої музики цю “дослідницьку” новинку. Як вам?

Across The Road – Як Ти Хотіла (кліп)

Гурт Across The Road презентував свій третій кліп, зробивши символічний акцент на цю важливу для них пісню. У зйомках кліпу “Як Ти Хотіла” взяла участь модель Вікторія Гоголь, а головну тему композиції розкрили через гру в шахи. “Усе, що відбувається у нашому житті, схоже на гру, і результат залежить від того, як ти в неї гратимеш”, – кажуть учасники Across The Road. Що ж, нам нічого заперечити. Дивіться:

AIO – Ми з тобою (кліп)

Яскравий проект AIO (All In One) представив перший офіційний кліп на пісню “Ми з тобою”. У ролику знялася модель Таріма Дарім, харків’янка, що живе та працює у Нью-Йорку, а ще має у своєму активі співпрацю з Лів Тайлер, Елізабет Хьорлі та іншими голлівудськими зірками. Її приїзду музикантам та всій знімальній групі довелося чекати майже півроку. Але результат того вартував!

І хоча в основу ролика було покладено достатньо просту концепцію – показати у кадрі красиву дівчину-фотомодель, самих музикантів та яскраву локацію, все це поєднати та подати глядачу в команди вийшло доволі легко та стильно. Вподобайка ;)



• не пропусти