Найпопулярніші місця для відпочинку серед українців у 2016 році

492

Сильні коливання курсу валют в Україні не можуть не відбитися на літніх планах українців.

Путівки в популярні курортні країни в гривневому еквіваленті стали на порядок дорожче, тому українцям доводиться переглядати свої плани на відпустку і вибирати країни дешевше.

По думках туроператорів, цього року основні напрямки помітно не зміняться – найпопулярнішими країнами як і раніше залишаються Туреччина, Єгипет, Греція, Іспанія, Болгарія. Проте, в 2016 році відзначається масовий вибір в сторону більш бюджетних турів в ці ж країни.

TURCIA

Туреччина
З огляду на коливання курсу валют багато туроператорів пішли назустріч українським туристам і знизили ціни на популярні напрямки – якщо раніше тур на двох до ту ж Туреччину обходився близько $ 1800, то зараз путівки в готелі середнього рівня подешевшали на $ 200- $ 350.

Проте, якщо в минулому році «середні» тури в Туреччину на двох обходився приблизно в 15 000 – 18 000 гривень, то в цьому році навряд чи вдасться знайти подібні умови хоча б за 20 000 гривень. Відпустка в готелі рівня 3 зірки можна було знайти і за 10 000 гривень, тепер же навряд вийде “вписатися” в 15 000 за такі ж умови.

За прогнозами фахівців, потік українських туристів до Туреччини в 2016 році знизитися приблизно на третину. Тому Туреччина готова знизити вартість проживання і навіть взяти на себе частину витрат з авіаперельотів.

Але навіть це не здешевить відпустку українців – значно подорожчали супутні витрати: екскурсії, харчування, шопінг, сувеніри та ін. Проте, ця країна однозначно лідирує в списку кращих країн для відпочинку з дітьми.

EGIPET
Єгипет
Українці все одно цікавляться Єгиптом, але навіть при зниженні цін на тури та інших поблажках, очікується зниження потоку туристів на 25-30% в порівнянні з минулим роком.

У 2015 році відпочити удвох в Єгипті протягом 7 днів в готелях середнього рівня можна було за 12 000 гривень, а зараз навряд чи якась турфірма запропонує тур дешевше 18 000. А з огляду на, те що долар і євро практично зрівнялися і долар «відстає» від євро на пару гривень, не виключено, що багато хто віддасть перевагу відпочивати в Греції або на Кіпрі, так як умови там значно краще за тією ж ціною. Хоча поки що цікавим варіантом залишаються гарячі тури в Єгипет

BOLGARIA_1
Болгарія
Автобусні тури стануть гарною підмогою в питаннях організації відпочинку за кордоном. Вони в рази дешевше турів з авіаперельотами, а значить відпочинок в інших країнах все-таки буде можливий.

Звичайно ж, валютна лихоманка не обійшла стороною і автобусні тури. Минулого літа в Болгарію можна було з’їздити удвох на тиждень за 4 000 – 6 000 гривень, в цьому році – в середньому вiд 6 000 до 8 000 гривень. Проте, це один із самих бюджетних варіантів, який продовжує користуватися популярністю в українців, більш детально можна переглянути на цьому сайті

EVROPA_1
Європа
Куди значно знизиться потік туристів, так це в країни Європи. Справа не тільки в збільшених цінах, але і в ускладненні процедури отримання шенгенської візи.

Українським туристам тепер самим доведеться оббивати пороги візових центрів і консульств, щоб залишити свої відбитки пальців. Раніше в цьому не було необхідності, тому туроператори готували документи без участі своїх клієнтів.

До того ж, українським туристам тепер значно важче підготувати офіційне підтвердження своєї фінансової спроможності – офіційні зарплати залишилися високими лише у небагатьох, а депозитні кошти багато хто просто забрали, тому підтвердження знайти не так-то просто.

Однак, на думку туроператорів, вирівнювання долара і євро приблизно на один рівень дозволить українським туристам зробити вибір на користь ряду країн Європи, так як вартість поїздки, наприклад, до Єгипту стала не набагато дешевше туру в Італію.

PRICHERNOMORIE_2
Морське узбережжя Південної України
Всі, хто раніше регулярно їздив до Криму, тепер віддають перевагу альтернативним варіантам Причорномор’я. Мало кому захочеться в свою відпустку проводити незліченні години на кордоні і морочити голову з банківськими картами і обміном готівки.

Очікується збільшення напливу туристів в Одеську, Херсонську і Миколаївську області, де є безліч баз відпочинку високого рівня. Серед популярних місць – Одеса, Іллічівськ, Коблево, Кирилівка, Приморськ та ін.

А ось раніше популярні Седово, Маріуполь, Мелекіно, Урзуф та інші азовські курорти в 2015 році не зможуть похвалитися напливом туристів звідки б то не було. Напружена ситуація на Донбасі відштовхує відпочиваючих своєю непередбачуваністю. Однак такі курорти, як Бердянськ, Генічеськ, Новокостянтинівка є безпечними в плані відпочинку і готові прийняти туристів в поточному році. Ці місця відмінно підходять для відпочинку з малюками, так як море тут дрібне, є можливість знайти бюджетне житло і хороші розваги.

5 та 6 місце. Карпатський біосферний заповідник. © Віталій Башкатов
Крім того, багато туристів готові відмовитися від моря і відправитися в Карпати – там і ціни прийнятні і рівень сервісу не гірше.

За попередніми прогнозами турфірм, у 2016 році серед українців зросте кількість самостійних мандрівників, які готові за менші гроші організувати собі бюджетне подорож. А більшість тих, хто звертається в турагентства, віддають перевагу готелям рівня 2-3 зірки, що дозволяє істотно знизити витрати.

А куди зібралися цього літа ви? Залишайте коментарі з вашими порадами і пропозиціями щодо літнього відпочинку.



• не пропусти