Перша партія супутників проекту Starlink виведена на орбіту

    120

    Щорічно Маск планує запускати до 2000 супутників

    SpaceX, приватна ракетна компанія Ілона Маска (Elon Musk) запустила на низьку навколоземну орбіту першу партію з 60 малих супутників для іншого дітища Маска — нового інтернет-сервісу Starlink.

    Ракета Falcon 9, що несе супутники, стартувала з мису Канаверал сьогодні приблизно о 02:30 за Гринвічем. Минулого тижня запуск довелося двічі відкласти: один раз — через сильний вітер, другий — щоб оновити програмне забезпечення та перевірити всі системи.

    За словами SpaceX, буде потрібно ще один день, щоб дізнатися, чи всі розгорнуті супутники функціонують належним чином. Кожен з них важить близько 227 кг, що робить партію супутників найважчим корисним навантаженням, яке SpaceX доводилося виводити в космос.

    Маск сказав, що бачить в підприємстві Starlink нове важливе джерело доходу для фінансування своїх космічних програм, включаючи організацію польотів на Місяць і Марс.

    За словами Маска, для досягнення постійного охоплення інтернетом більшої частини світу, необхідні десятки запусків, несучих аналогічне корисне навантаження. Щорічно компанія планує запускати до 2000 супутників з кінцевою метою виведення на орбіту до 12 000 супутників.



    • інші новини