Названо десять продуктів, відмова від яких допоможе швидко схуднути

    136

    Фахівці, які вважають головним секретом схуднення скорочення споживання вуглеводів, опублікували перелік продуктів, яких слід уникати для якнайшвидшого спалювання жиру. Як пояснюється, повна або часткова відмова від цих продуктів досить популярною на сьогоднішній день кетогенною дієтою.

    Перелік очолюють соуси, багаті вуглеводами зокрема, соус барбекю і такі заправки для салату, що містять велику кількість цукру. Далі йдуть білий хліб, випічка та інші борошняні продукти, включаючи крекери. На третьому місці розташувалися макаронні вироби.

    Деякі з наступних пунктів виглядають досить «очевидними» це солодощі, такі як морозиво або цукерки, а також підсолоджені напої, включаючи газовану воду, соки і чай з цукром. Крім цього, зазначається, що людині не слід зловживати рисом.

    Деякими овочами і фруктами автори тексту також закликають не зловживати. У числі таких, що заважають схудненню картопля, кукурудза і гарбуз, а серед фруктів цитрусові, груші, банани та ананаси. Також бажаючим скинути вагу не рекомендується переїдати бобових, включаючи сочевицю і квасолю.

    Нарешті, автори тексту закликають відмовитися від будь-яких алкогольних напоїв.

    Деякі вчені вважають кетогенну дієту, або кетодіету, однією з найефективніших (в тому числі, в довгостроковій перспективі) і корисних для здоров’я. Втім, інші фахівці, навпаки, дотримуються думки, що користь організму здатна принести низькобілкова дієта з високим вмістом вуглеводів, а велика частина дослідників сходиться на думці, що людині слід приблизно в рівній мірі уникати як надмірної, так і недостатньої кількості вуглеводів в раціоні. Найчастіше дослідження демонструють, що «найкориснішою» для більшості людей середземноморська дієта, а також у багатьох відношеннях схожа на неї дієта DASH, раніше розроблена для боротьби з серцево-судинними захворюваннями.