Що вміють смарт-годинники Samsung Galaxy Watch Active і фітнес-браслети Galaxy Fit / Fit e

    200

    Лінійка пристроїв Samsung, що носяться, поповнилася не тільки навушниками Galaxy Buds, але також «розумними» годинниками Galaxy Active і фітнес-браслетами сімейства Galaxy Fit.

    Що за годинники такі?

    Samsung Galaxy Watch Active рахують кроки і автоматично визначають інші види активності користувача. Вони вміють вимірювати не тільки пульс, але і артеріальний тиск (на перших порах функція буде працювати тільки в декількох країнах, і наш регіон не входить в цей список). Гаджет стежить за рівнем стресу і може порекомендувати дихальні вправи для розслаблення. Нікуди не подівся і моніторинг сну.

    Годинник оснащений круглим 1.1-дюймовим (28-мм) AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 360×360 пікселів і захисним склом Corning Gorilla Glass 3. Користувачам інших моделей Samsung може не сподобатися те, що компанія відмовилася від поворотного безеля для управління. Всередині – двоядерний чіп Exynos 9110, 768 МБ оперативної пам’яті і 4 ГБ вбудованої. Для фірмової платформи Wearable OS 4.0 на базі Tizen цього цілком достатньо для плавної роботи без гальм.

    https://youtu.be/LRTqadjEkiQ

    Корпус з алюмінію став тоншим у порівнянні з Galaxy Watch і Gear Sport, заявлений захист по стандартам IP68 і MIL-STD-810G, а також водонепроникність 5 АТМ. Ширина змінних еластичних ремінців становить 20 мм. Пристрій підтримує бездротову зарядку, в тому числі і від нових флагманів Galaxy S10. Ємність акумулятора становить 230 мАг, про час роботи інформації поки немає.
    Продажі Samsung Galaxy Watch Active почнуться 8 березня, ціна питання – $ 200.

    Що з браслетами?

    Фітнес-трекери нової лінійки працюють під управлінням Realtime OS замість звичної Tizen. Старший Samsung Galaxy Fit (не плутати зі смартфоном) оснащений 0.95-дюймовим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 240×120 пікселів, на якому можуть відображатися повідомлення зі смартфона, прогноз погоди та показники активності. Акумулятор на 120 мАг підтримує бездротову зарядку і забезпечує в середньому тиждень автономної роботи.

    В простішому Samsung Galaxy Fit e встановлена 0.74-дюймова панель PMOLED з дозволом 128×64 точок (судячи з усього, монохромна) і батарея ємністю 70 мАг. Браслет теж вміє виводити повідомлення. Обидві моделі отримали монітор серцевого ритму і володіють захистом від води 5 АТМ, а тому їх не потрібно знімати в душі і при заняттях плаванням в басейні. Про автономності поки ні слова.
    Продажі фітнес-браслетів почнуться в квітні, орієнтовна ціна Samsung Galaxy Fit – $ 100, а Galaxy Fit e обійдеться приблизно в $ 40. Серед конкурентів – китайські Honor Band 4 і Xiaomi Mi Band 3.