Вчені з’ясували причину виникнення поширеного серед чоловіків раку

    177

    Американські дослідники продовжують робити все можливе в рамках боротьби з онкологією.

    Вживання їжі, багатої на насичені жирні кислоти, призводить до розвитку раку передміхурової залози.

    Таке повідомлення опублікували австралійські вчені в своїй статті для спеціалізованого видання Medical Xpress. “У рамках нового багаторічного дослідження ми вирішили зосередитися на ракові передміхурової залози, який частіше за інших видів онкології діагностується у чоловіків і, що також сумно, став з’являтися у молодшому віці, ніж будь-коли раніше. Ми вирішили з’ясувати, чому це відбулося”, – заявив один з керівників проекту, професор Метью Уотт.

    У своєму дослідженні дослідники порівняли здорову тканину і злоякісну. З’ясувалося, що головним фактором появи пухлин в простаті є вживання великої кількості насичених жирних кислот (зазвичай містяться в сосисках, беконі, ковбасі, випічці, деяких молочних продуктах і смаженій їжі).

    Далі, при попаданні в ракові клітини через “транспортер” жирні кислоти живлять їх і провокують ріст пухлин.

    Вчені вважають, що, якщо заблокувати “транспортер” і змусити “голодувати” клітини, позбавивши їх жирних кислот, то розвиток раку простати сповільниться на 30-50%.

    Поділись







    • новини партнерів

    • не пропусти

    • магазин