Вчені: Цукор блокує в мікроорбіті людського організму ключовий білок

    496

    До такого висновку прийшли фахівці, що працюють в Єльському університеті. Солодкий продукт може повністю перешкодити утворенню колоній корисних кишкових бактерій.

    Вчені в ході досліджень з’ясували наступне: цукор блокує в мікроорбіті людського організму важливий білок, у якого в здоров’ї людини ключова роль.

    До останнього часу у вчених вважалося, що цукор, який надходить в організм, не доходить до людського кишківника. Однак, це виявилося невірним припущенням. Він цілком здатний добиратися в товсту кишку, де, власне і перебуває людська мікроорбіта. Тобто, цукор має безпосередній зв’язок з харчуванням і впливом на наслідки, які воно надає.

    На Заході фруктозу і сахарозу споживають в дуже великих кількостях. Тому питання про те, як це впливає на мікроби кишківника, є дуже актуальним.

    Дослідження, як і належить, проводилися на мишах. В результаті цього було встановлено, що продукти на основі цукру, котрі потрапляють в кишківник, повністю блокують виробництво одного з ключових білків. Саме добре діюча мікробіота регулює те, як всмоктується і перетравлюється їжа.

    Втім, дослідники не відзначили, що надає найбільш негативний ефект на людський організм. Вживання всіляких замінників в різних продуктах або справжнього цукру. Наприклад, з ранковим чаєм.

    Поділись






    • новини партнерів

    • не пропусти

    • магазин