Аварія ракети “Союз”: у “Роскосмосі” визначили причину

    66

    30 жовтня, “Роскосмос” представить остаточний звіт щодо аварії ракети-носія “Союз”. Та вже зараз відомо, що причиною аварії вважають пошкодження штока датчика відкриття сопла блоку “Д” першого ступеню.

    Про це повідомляє російське видання “РБК”, посилаючись на джерело, наближене до розслідування.

    Отож, згідно з результатами розслідування, комісія вважає, що причиною є ненавмисне пошкодження 6-міліметрового штока датчика відкриття сопла блоку Д першого ступеня. Найімовірніше, помилку допустили при збірці на “Байконурі”.

    “Остаточний звіт буде представлений “Роскосмосом” 30 жовтня, після чого, як очікується, подальші запуски ракет “Союз” будуть розблоковані”, – повідомило джерело.

    При цьому прес-службі “Роскосмосу” цю інформацію коментувати відмовились. Та додали, що офіційні результати будуть опубліковані після закінчення роботи комісії.

    Нагадаємо, вранці 11 жовтня ракета “Союз” з двома космонавтами на борту потрапила в аварію під час запуску. Обоє астронавтів живі, вони здійснили аварійну посадку в Казахстані. Колишній командир станції, астронавт Кріс Хадфілд, висловив припущення, що проблему на “Союзі” буде не так і легко знайти, тож астронавти, що залишились на МКС, можуть надовго там застрягнути.

    Джерело: Техно


    • інші новини