Вчені розповіли, як цитрусові захищають від раку

    63
    Підпишись на нашу сторінку у ФБ

    Дослідження показало, що щоденне вживання продуктів, багатих вітаміном С на 50% запобігає ризику розвитку раку рота, стравоходу, шлунка, гортані і глотки, а також захищає від ранньої деменції і хвороб серця.

    Після багатьох років наполегливих досліджень тільки недавно вченим нарешті вдалося зробити серйозний прорив у лікуванні злоякісних новоутворень: Джеймс Еллісон і Тасуку Хондзе удостоїлися Нобелівської Премії за те, що змогли змусити організм розпізнаватися ракові клітини і боротися з ними за рахунок активації власних Т-лімфоцитів. Проте, навіть такий дієвий і здавалося б природний спосіб активації імунітету супроводжується важкими ускладненнями, а тому, як і раніше самим надійним і безпечним методом боротьби з раковим переродженням клітин є профілактика.

    Вчені вже запропонували безліч методів, спрямованих на запобігання розвитку пухлин, а недавно розповіли, як цитрусові захищають організм від важкої недуги. Дослідники з США виявили масу корисних властивостей даних фруктів: люди, які щодня вживають хоча б один цитрусовий фрукт значно рідше інших звертаються до онкологів. Таку дію цитрусових легко пояснити: продукти, багаті вітаміном С, сприятливо діють на організм, зміцнюючи його імунітет. Найбільше вітаміну С міститься в грейпфруті, апельсині і лимоні.

    Людям з алергією не варто впадати у відчай, адже вони можуть замінити цитрусові іншими продуктами, багатими аскорбіновою кислотою, наприклад квашеною капустою, картоплею, шипшиною і так далі, і таким чином захистити себе.

    Поділись

    • новини партнерів

    • не пропусти

    • магазин