Juegas: Повідомлення з одним словом гарантовано «вбиває» всі Sony PlayStation 4

    120

    Стерти противника з поля гри набагато простіше, ніж здавалося раніше, а нанести «нищівний удар» всій команді суперника тепер можуть самі відсталі і слабкі гравці – шкідливий код гарантовано доставить масу неприємностей конкурентам.

    Власники консолі Sony PlayStation 4 повідомили про неприємну вразливість системи, яка допомагає здобути 100% перемогу одним користувачам, і завдає серйозних неприємностей іншим. За словами гравців, ПП з одним лише словом Juegas, емодзі-сердечком і спецсимволи знаку в квадраті іншому гравцеві гарантовано «вбиває» його приставку. Sony PlayStation 4 починає зависати, або ж відновлюється до заводських налаштувань, водночас стираючи дані користувача з жорсткого диска.

    Першими забили на сполох гравці Rainbow Six: Siege – під час онлайн-битви противник відправив всім гравцям-суперникам шкідливий код в особисті повідомлення, всю команду моментально викинуло з гри. Пізніше й інші власники консолі повідомили про подібні випадки.

    Поки Sony ніяк не відреагувала на вразливість і не захистила своїх користувачів, геймери, які постраждали радять всім закрити приватні повідомлення, щоб випадково не прочитати небезпечне повідомлення. Якщо ж користувачеві не пощастило, і якийсь недоброчесний гравець вирішив зіграти з ним злий жарт за допомогою PlayStation Network, то йому потрібно завантажити додаток PS Messages на свій смартфон і з нього видалити небезпечне послання, після запустити приставку в безпечному режимі, і проіндексувати її базу даних.

    Якщо ж ці дії не врятували консоль, то доведеться піти радикальним способом – скинути все до заводських налаштувань. Виробник вже вивчає баг, і якщо пощастить, то йому вдасться виправити проблему в наступному оновленні.



    • інші новини