Вчені: антибіотики здатні вилікувати апендицит без операцій

    218

    Дослідники провели аналіз даних і з’ясували, що деякі пацієнти можуть обійтися і без хірургічного втручання у разі загострення апендициту.

    Вчені з Фінляндії провели дослідження і прийшли до висновку, що антибіотики здатні вилікувати апендицит без операцій. Такі результати отримали співробітники Університету Турку і поспішили поділитися ними з громадськістю. Виявилося, що хірургічне втручання необхідне тільки в разі, коли апендикс виглядає так, ніби ось-ось розірветься і викличе ускладнення.

    У всіх інших випадках його можливо вилікувати і без допомоги хірурга. Антибіотики, за словами фахівців, здатні запобігти подальшому розростання запалення на найближчі п’ять років. Однак, не уточнюється чи будуть потім ускладнення або знадобиться операція пізніше.

    У всякому разі, дослідження зійде в своїх результатах нанівець, якщо хірурги будуть змушені втрутитися в процес навіть через кілька років, адже тоді антибіотики не передбачають лікування, вони лише затримують процес. Втім, точної інформації з цього приводу немає і судити про ситуацію не варто без глибшого вивчення.

    Також вчені зробили акцент на тому, що до плюсів лікування антибіотиками можна віднести зменшення ризику ускладнень, як після хірургічного втручання, але при цьому відомо, що не всім пацієнтам підійде подібне лікування, а перед цим необхідно провести певне обстеження.

    У будь-якому випадку при болю в правому боці необхідно обов’язково звертатися до лікарню, оскільки апендицит дуже небезпечний і може привести до непоправних наслідків, в тому числі при несвоєчасному зверненні до лікарні навіть до летального результату.



    • інші новини