Вчені винайшли Wi-Fi антени з двовимірного матеріалу

    104

    Перевага нових антен полягає в можливості наносити їх на папір або полімер.

    Вчені з США проводили дослідження антен, в результаті якого винайшли Wi-Fi антени і навіть RFID-позначку з двовимірного електропровідного матеріалу.

    Вчені стикнулися з проблемою, намагаючись придумати спосіб для щоденного використання подібних антен – жорсткий матеріал. Матеріал, який зараз використовується при створенні при техніки є дуже жорстким і непохитним на відміну від нових антен. Єдине, що вчені вважали підходящим для експериментів так це гнучкі екрани, але і вони не без вад, вони дуже ненадійні і дорогі у виробництві. Так що науковці продовжують пошук відповідних для використання матеріалів.

    Сам же матеріал, який використовується при створенні гнучких антен називається карбід титану. Він ідеально підходить для виробництва подібних антен, адже процес його створення дуже простий і при цьому він є відмінним провідником. Наноситься цей матеріал на поверхню за допомогою звичайного фарбувального пістолета. В майбутньому карбід титану дійсно може сильно допомогти науці, адже є безліч сфер, в яких його можна використовувати.