Apple запроваджує подвійний стандарт для смартфонів: SIM і eSIM

    213

    У минулому Apple, як законодавець моди, і iPhone X, зокрема, зробили справжньою тенденцією виріз екрана. Це стало модним напрямком, який переповнив світ смартфонів, включаючи флагманські дисплеї і пристрої середнього цінового діапазону. Вирізи не були добре сприйняті всіма. Багато користувачів легко обійдуться без них, і саме з цієї причини більшість брендів дозволяють відключити вирізку з налаштувань.

    В цьому році iPhone XS був удосконалений новим чіпом A12 Bionic і подвоїв внутрішню пам’ять, довівши її до 512 ГБ в порівнянні з 256 ГБ своїх попередників.
    Навіть фотографічний досвід має бути покращений, але функцією, на якій варто зосередитися, є підтримка Dual SIM. Ця опція присутня на багатьох пристроях Android уже протягом тривалого часу. Apple в черговий раз пропонує функцію, яка вже давно відома, в дещо іншій формі.

    Нові iPhones (XS, XS Max і XR) підтримують технологію Dual Sim Dual Standby (DSDS), яка поєднує в собі фізичну SIM-карту з eSIM. Тому в разі виходу нового iPhone, щоб використовувати дві SIM-карти, вам знадобиться “правильний” оператор, тому що не всі в даний час дозволяють використовувати eSIM – особливо в США. Звичайно, пройде деякий час, перш ніж eSIM стануть основними, але завдяки Apple все більше і більше брендів можуть прийняти рішення про надання Dual SIM в якості стандартної функції на своїх пристроях. Зрештою, китайські бренди вже роблять це, і їх присутність на більш широких ринках стає все сильніша.

    Підтримка Dual Sim є справжньою перевагою для всіх, хто покладається на дві різні SIM-карти і, можливо, від двох різних операторів, по роботі або з особистих причин. Впровадження Apple eSIM може прискорити поширення на ринку. Так думає, наприклад, ABI Research: «Очікується, що до 2022 року ринок смартфонів eSIM досягне 420 мільйонів одиниць в рік, завдяки рішенню Apple включити цю технологію в свої iPhone-пристрої XR, XS і XS Max, що прискорить зростання ринку eSIM.

    Вересень 2018 року можна вважати важливою віхою в розробці і впровадженні eSIM, піднявши планку ринку смартфонів eSIM, займану виключно Google і її пристроєм Pixel 2. Це функція, яка дивиться в майбутнє, тому що через кілька років, ймовірно, зникнуть фізичні SIM-карти. Вона також дозволить Apple розширити свою присутність на деяких ринках. Не випадково китайські користувачі отримають версію з двома фізичними SIM-картами. Неминучий крок для Apple на ринку, де бренд вже дуже успішний і де немає флагмана без підтримки двох SIM-карт.

    Подвійна SIM-карта є фундаментальною функцією для користувачів. Samsung також адаптувався до цієї вимоги: спочатку пропонуючи версії з двома SIM-картами своїх пристроях на окремих ринках, а тепер інтегруючи їх в останній флагман. Наприклад, Note 9 підтримує Dual Sim Full Active, що дозволяє одночасно працювати з двома номерами.

    Компанія з Купертіно зробила те, що вона повинна була зробити деякий час назад, хоча в останні роки їй вдалося продати багато iPhone в Китаї, не пропонуючи цю функцію.

    У Китаї більшість смартфонів мають подвійну SIM-карту з тієї простої причини, що при переїзді з однієї провінції в іншу застосовуються тарифи роумінгу, як і в Європі до минулого року. Подвійна SIM-карта дозволяє використовувати дві різні картки оператора і, таким чином, використовувати різні пропозиції і більш широке охоплення. Це особливо справедливо для менш розвинених країн, таких як Індія, Африка або Бразилія.



    • інші новини