Apple таємно стежить за користувачами iOS 12 з допомогою нової функції

    199

    Після виходу нового покоління операційної системи iOS 12, вона викликала небувалий ажіотаж серед користувачів продукції Apple. Численні нові опції стали для власників iPhone і iPad відмінним подарунком від «яблучної» компанії. Однак мало хто знає, що поряд з пристойним набором нового функціоналу розробники iOS 12 приховано «проштовхнули» в інтерфейс ще одну опцію з сумнівними завданнями.

    Як дізналися британські ЗМІ, корпорація Apple таємно стежить за користувачами фірмової прошивки за допомогою нової функції. Стверджується, що співробітники фірми з Купертіно таємно від шанувальників бренду інтегрували в черговий пакет оновлень опцію стеження. За офіційними даними, вона необхідна для боротьби з шахрайством. Зокрема, Apple збирає інформацію про вихідні дзвінки і надіслані електронні листи користувача iOS 12, також потай в Купертіно відправляються дані про онлайн-покупки володарів iPhone і iPad. На підставі зібраної інформації формується так званий «рейтинг довіри». Механізм боротьби з шахрайством при цьому не розкривається.

    Користувачів обурили дії Apple, яка попередила про збір і систематизацію персональних даних. В Купертіно публікацію в ЗМІ поки ніяк не прокоментували.

    iOS 12 була презентована 4 червня на заході Worldwide Developers Conference. Серед ключових нововведень варто виділити можливість здійснення відеодзвінків в FaceTime в режимі конференції за участю 32 осіб, використання Memoji в повідомленнях і FaceTime, функцію швидкого налаштування повідомлень, швидкі команди Siri, додаток Apple Books, а також сторонній софт для навігації в CarPlay. Стабільна версія iOS 12 вийшла 17 вересня.



    • інші новини