Ці види продуктів шкідливо розігрівати

    85
    В наш час життя проходить на підвищеній швидкості у всьому, в тому числі в кулінарії. 

    Звичайно, ми вважаємо за краще готувати раз в тиждень великими порціями, а потім просто розігрівати і їсти.

    Підпишись на нашу сторінку у ФБ

    Медики попереджають: не потрібно легковажно ставитися до розігрівання їжі. Цей процес може руйнівно вплинути на деякі інгредієнти Ваших страв, що призведе до отруєння.

    Гриби

    Властивості грибів унікальні. Ці продукти майже повністю складаються з білка, але він відрізняється від тварини. Тому будь-які страви з грибами потрібно їсти безпосередньо після приготування. При повторному розігріві гриби стають небезпечними для шлунка через перетворення білків.

    Яйця

    Звичний для нас сніданок – яєчню або омлет – категорично забороняється готувати з вечора. Токсини, що утворюються в яєчному білку після того, як його нагрівають в мікрохвильовці, можуть викликати роздратування в шлунку і порушити роботу кишечника.

    Картопля

    Цей продукт повністю втрачає харчову цінність при розігріві. Також страви з картоплі не можна залишати надовго при кімнатній температурі, тому що в ній утворюються речовини, що викликають нудоту або харчове отруєння.

    Шпинат

    Всі ми знаємо, що шпинат багатий нітратами і залізом. При повторному нагріванні нітрати перетворюються в нітрити і канцерогени. Тобто шпинат буквально стане отруйним і буде провокувати розвиток раку у Вашому тілі.

    Рослинна олія

    Нерафінована олія соняшника, масло волоського горіха і льону мають дуже низьку температуру димленія. Вони хороші тільки в маринадах і салатах.

    Курка

    Аналогічно грибам, курка містить білки, на які негативно впливають повторний розігрів. Кращий спосіб з’їсти остигнулу курку – покласти м’ясо в салат або на бутерброд.

    Поділись

    • новини партнерів

    • не пропусти

    • магазин