Вчені відкрили правило, яке дозволяє діабетикам є заборонені продукти

    93

    Американські вчені заявили, що рівень цукру в крові залежить від того, в якій черговості вживаються продукти.

    Пацієнтам з діабетом 2-го типу можна їсти навіть вуглеводи, якщо попередньо вони з’їдять білкову страву.

    В експерименті, що складався з двох етапів, брали участь американці, які страждали на діабет 2-го типу та ожирінням.

    Під час кожного етапу їм давали одні і ті ж страви: куряче філе, броколі на пару, салат з помідорами на рослинній олії, хліб чіабатту і апельсиновий сік.

    На 1-му етапі учасники експерименту з’їдали спочатку продукти з високим вмістом вуглеводів, а через 15-20 хвилин м’ясо, овочі та продукти, в яких є жир.

    На 2-му етапі випробовувані в першу чергу вживали продукти з білком – м’ясо, овочі та продукти з жиром, а через 15-20 хвилин з’їдали страви з вуглеводами.

    Після їжі протягом 2 годин проводився контроль крові на вміст глюкози.

    З’ясувалося, що коли учасники спочатку їли м’ясо, а вже потім продукти з вуглеводами, то через півгодини рівень цукру в крові у них був на 29 відсотків менше, ніж на першому етапі.

    На 2-му етапі через годину рівень цукру був нижче на 37 відсотків, а через 2 години – на 17 відсотків в порівнянні з 1-м етапом.



    • інші новини