Український стартап який збереже здоров’я, а можливо і ваше життя

    87

    Команда українських IT-фахівців створила платформу «Ліки Контроль». Вона базується на державних даних і містить усі зареєстровані в Україні лікарські засоби з інструкціями до них.


    ліки

    Там ви можете перевірити не підроблені лікарські препарати, їх реєстрацію та серію, а також ознайомитися з інструкцією і підшукати аналоги. Організатор проекту, Наталія Гуран, яка особисто випробувала на собі проблему фальсифікації ліків, купила в аптеці препарат, який вже колись брала, і побачила, що упаковка відрізняється.

    Звернувшись за роз’ясненнями до представництва фармвиробника, відповіді не отримала. Написала заяву до Держлікслужби, але і це не допомогло. Витративши багато часу в нікуди, вона просто попросила лікаря виписати інший препарат.

    Для створення платформи «Ліки Контроль», команда зверталася за консультаціями до фармацевтів і медичних працівників, вивчали законодавство. Було вкладено багато власних коштів і сил. Люди звикли думати, що підробляють тільки дорогі препарати, але це не так.

    Підробляють все: з великим оборотом, ліки від астми, алергії і навіть звичайний спирт і перекис водню. У кращому випадку, підроблені препарати просто «порожні» за своєю дією.

    У гіршому, вони зашкодять здоров’ю і можуть призвести до смерті. Можна завантажити безкоштовний додаток на iOS або Android.



    • інші новини