Оновлення для Windows 10 стали платними. Заплатити доведеться всім

    850

    Як вдалося з’ясувати британському виданню Which, поновлення для Windows 10 несподівано стали платними, а платити за них доводиться всім. Мова йде не про якісь 50 або 100 гривень, а про цілі 2 500 гривень. Саме таку суму грошей доводиться віддавати за кожен великий апдейт.

    Журналісти провели опитування серед своїх читачів, в якому взяло участь понад 4 000 осіб. Експерти з’ясували, що з кожним днем ​​все більшій кількості людей доводиться платити гроші за оновлення для операційної системи Windows 10. Віддавати грошові кошти потрібно не компанії Microsoft, хоча «вінда» також є платною, а фахівцям, які за гроші лагодять комп’ютери. Повідомляється, що 46% опитаних постійно стикаються з поломкою ОС після установки на неї великих апдейтів і звертаються за допомогою до експертів.

    Користувачі запевняють, що після установки оновлень у них починаються реальні проблеми з комп’ютерами. Вони починають працювати набагато повільніше, відмовляються включатися, або просто починають відверто глючить. Більшість людей не в змозі вирішити ці проблеми самостійно, тому вони звертаються за допомогою до технічних фахівців, які за кілька годин відновлюють працездатність Windows 10. У середньому, вони беруть близько 67 фунтів стерлінгів, тобто близько 3000 гривень.

    Найчастіше з ладу комп’ютери на Windows 10 виводять великі поновлення, що випускаються компанією Microsoft двічі на рік – восени та навесні. Не можна не помітити, що ліцензія коштує близько 4 000 гривень, тобто, крім грошей за саму ОС, платити доводиться і за поновлення, щоб після них відновити нормальну працездатність комп’ютера. За словами користувачів, з кожним новим апдейтом проблем стає все більша. У зв’язку з цим є побоювання, що незабаром платити величезні суми грошей доведеться всім.

    Компанія Microsoft не приховує, що її поновлення дійсно виводять комп’ютери з ладу. Не поманає навіть тривале тестування в рамках інсайдерської програми Windows Insider, яка призначена для піврічного тестування оновлень для Windows 10. Якщо американська корпорація не прийме якісь заходи, то незабаром проблем стане ще більше, а значить і грошей люди по всьому світу на нормальну працездатність витрачатимуть значно більше.