“Удар по російськомовним”: блогер розкрив наслідки Кримського мосту

    86

    В результаті будівництва Кримського моста Росія позбавила мільйонів гривень прибутку жителів російськомовного сходу України, права яких намагалася захищати в 2014-му році.

    Найбільше постраждають мешканці Маріуполя, зазначив в своєму YouTube-каналі блогер Денис Казанський.

    “Росія майже закінчила будувати Кримський міст. Багато говорили про ризики для України, пов’язані з будівництвом цього мосту. І дійсно, зараз, коли будівництво вже майже закінчено, стало ясно, що тим самим Росія завдала серйозного економічного збитку Україні і перш за все її морським портам , які знаходяться в Азовському морі. Це порти Бердянська і Маріуполя”, – пояснив він.

    Казанський зазначив, що через побудований Росією Керченський міст в українські порти не зможуть заходити великі кораблі.

    “Маріуполь – це дуже великий промисловий центр, там два металургійні комбінати знаходиться. І Маріупольський порт, в цілому для цього і будувався – він обслуговував всі ці підприємства. Тепер вони через це російськое будівництво будуть нести серйозний економічний збиток”, – пояснив блогер.

    Він підкреслив, що в Росії з цього приводу вже зловтішаються.

    “Насправді страждає від Кримського мосту якраз той самий російськомовний південний схід України, який Росія нібито рятує… Цей той самий багатостраждальний Маріуполь, який Росія намагалася звільнити від “карателів”… Багато жителів Маріуполя зазнають збитків, втратять роботу, недорахуються грошей. Львів, насправді, ніяк не постраждає від цього, “бандерівці” не постраждають, Порошенко не постраждає, “хунта” не постраждає, тому що їх це все насправді не стосується. Вони всі знаходяться дуже далеко”, – пояснив Казанський.

    Будівництвом Керченського мосту щосили вдарили саме по російськомовному Донбасу, вважає блогер.

    “Тепер жителі Маріуполя можуть сказати спасибі Путіну за економічну блокаду Маріупольського торгового порту, за втрачені робочі місця і за втрачені можливості. Можна звичайно багато і яскраво рятувати, і захищати когось на словах, але, коли справа доходить до реальних дій – ми бачимо ціну цим словам”, – зазначив Казанський.



    • інші новини