IBM створила найменший комп’ютер у світі розміром із зернятко солі

    186

    IBM розробила дуже маленький комп’ютер, а точніше силіконову пластину розміром всього 1 × 1 мм. Пристрій настільки компактне, що для того, щоб побачити деталі потрібно використовувати мікроскоп. Комп’ютер показаний в ході IBM Think 2018.


    IBM створила рекордно маленький комп’ютер. Як ми знаємо, цей тип пристрою рік від року стають все менше і менше. Але що ви скажете на силіконову пластину, яка має розміри всього лише 1×1 мм? Саме таку розробили фахівці IBM і вона була представлена в ході IBM Think 2018.

    IBM Think 2018

    Новий мікрокомп’ютер IBM настільки малий, що з успіхом може поміститися в будь-якому гаджеті. Найголовніше, цей пристрій працює. Однак, як неважко здогадатися, пропонує дуже невелику потужність. Продуктивність близька до того, що пропонували PC з системами x86 в 90-х роках.

    комп’ютер IBM

    IBM стверджує, що такий комп’ютер може бути з успіхом використаний для перевірки даних в додатках blockchain для запобігання шахрайства. Пристрій з такою платою буде в змозі виявити крадіжки і незаконні дії. Щороку в торгівлі контрафактними грошима зникає 600 млрд доларів.

    IBM може похвалитися, що виробництво процесора коштує всього 10 центів. Він складається з тисяч транзисторів. У майбутньому такий комп’ютер знайде набагато більше застосувань. Звичайно, це спеціалізоване рішення, яке не можна просто купити і використовувати.