Мінфін увімкнув друкарський верстат: як виростуть доходи

    412

    Міністерство фінансів увімкнуло верстат для друку грошей

    Про це Politeka розповів позафракційний народний депутат Дмитро Добродомов.

    «Якщо прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що Україна вийшли з кризи і йде ріст економіки, то аналізуючи ключові позиції держбюджету на 2018 рік, виникає питання, на якій тоді підставі закладено середньорічний курс 29,3 грн/дол, а на кінець року – 30,1 грн/дол.? Що до цього спонукає?», – наголошує політик.

    Нардеп переконаний, що це пов’язано зі швидким ростом цін, від регулювання яких уряд самоусунувся. На його думку, зараз в Україні у цілодобовому режимі працює верстат. Тому потрібно вимагати даних, скільки грошей замовило надрукувати Міністерство фінансів, адже відбуваються інфляційні процеси.

    «Гроші друкують для підвищення пенсії та мінімальної зарплатні. Однак при такому розкладі купівельна спроможність буде нижчою, ніж зараз, коли цього підвищення немає», – розповів він.

    Також Добродомова дивують видатки на Державне управління справами.

    «Не розумію. Якщо вчителям, медикам підіймаємо зарплату на 20-30%, то чому їм – на 100%. Це з якою метою? Звісно, інфляція стосується і апарату, й президента, але давайте робити логічно. Усім підіймати пропорційно», – вважає нардеп.



    • інші новини