1 вересня на передовій: зворушливі фото

    1109

    Стало відомо, як пройшов день знань неподалік від лінії фронту

    В Авдіївці, яка знаходиться в безпосередній близькості до зони бойових дій на Донбасі, в цьому році відкрили свої двері всього п’ять шкіл.

    Раніше в місті їх налічувалося сім, проте кількість учнів зменшилася через постійні обстріли, а крім того, деякі школи виявилися занадто пошкодженими ворожими кулями.

    “До 2014 року в 7 школах міста навчалося 2700 учнів. У цьому році в школи прийшло близько 1400 дітей. Але це – вже великий прорив, адже в 2015 році, коли міські школи відкрилися після певного періоду дистанційного навчання, за парти сіли тільки 673 учня. Сьогодні ж ми маємо навіть 7 перших класів, чого не було давно “- повідомила заступник начальника відділу освіти військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка Ольга Точило.

    Головні святкові дійства з нагоди Дня знань пройшли  в школі № 6.

    Школярів та їхніх батьків, а також усіх присутніх зі святом привітали представники військово-цивільної адміністрації, духовенства, силових структур, що захищають Авдіївку і підтримують дотримання правопорядку в місті, керівництво відділу освіти і школи.

    Від імені захисників Авдіївки виступила прес-офіцер 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців молодший лейтенант Олена Мокренчук. Вона привітала юних школярів з Днем знань і подарувала першокласникам патріотичні розмальовки.

     

     

    Джерело: Politeka



    • інші новини