Тука пояснив, чому ЗСУ не знищили колону ворогів, що відступала зі Слов’янська

    608

    Наскільки мені відомо, були доповіді про те, що колона сепаратистів рушила, що є можливість її знищити. Але водночас надходили повідомлення, що серед машин з бойовиками є дуже багато машин із цивільним населенням. І саме це утримало військове командування від надання команди на знищення колони.

    Таке у передачі Vox populi (20:00-20:30 на телеканалі ZIK) пригадав Георгій Тука, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, колишній військовий волонтер, відповідаючи на запитання про те, чому добровольчі батальйони і ЗСУ у 2014 році не знищили колони ворогів, які відступали з Краматорська і Слов’янська у Донецьк.

    Гість програми зізнався, що для нього особисто це питання пов’язано з трьома знаками запитання, однак «зради» він у цьому аж ніяк не вбачає. «У той час, коли відбувалися ці події, я особисто спілкувався, підтримував хлопців з 25 і 95 бригад. Я цим пишаюсь, дуже люблю тих героїв, які стояли на 5-му блокпосту між Слов’янськом і Краматорськом, які знищили одну з колон сепаратистів.

    Водночас у мене нема запитання, чому головна колона дісталася Донецька. Хоча були фізичні можливості для її знищення. Я далекий від пошуку чергової зради у цьому.

    Взагалі досить тривалий час ніхто в нашій країні не був готовий до такого розвитку подій. Взагалі спершу військову техніку могли зупинити нібито цивільні люди. На той час ментально, морально, навіть велика частина наших військовослужбовців не були готова до силових дій», – зізнався Георгій Тука.