Дмитро Ярош і Тарас Стецьків закликали українців до єднання у твердині козацького духу

    656

    Днями на острові Хортиця відбувся збір Комітетів Національної Дії, в якому взяли участь понад 200 делегатів з 20 областей України. Головним же підсумком збору стало заснування Форуму Національної Дії – постійно діючого центрального виконавчого органу, який буде координувати роботу Комітетів Національної Дії на загальноукраїнському рівні. 

    Основним же завданням Форуму, я зазначають ініціатори – Тарас Стецьків та Дмитро Ярош  є залучення нових середовищ та активних громадян по всій Україні для формування широкої загальнонаціональної громадянської сили, здатної змінити Україну.

    Водночас збори ухвалили проект Маніфесту. Метою новітнього громадянського утворення є «здобуття Україною самостійності у внутрішній політиці й суверенності у зовнішніх стосунках, в утвердженні людини в суспільстві, суспільства – в державі, держави – у світі». А засобами реалізації цієї мети Форум визначає підтримку й координацію активностей громадян, спрямованих на кардинальну зміну суспільних відносин в усіх сферах життєдіяльності українського суспільства.

    Тому для втілення української національної ідеї має постати широкий громадський Рух, що об’єднає політично активних громадян для новітньої трансформації суспільства відповідно до ідеалів Революції Гідності, на основі християнських, національних та загальнолюдських цінностей. Головні ж регуляторні принципи Руху мають полягати у необхідному дотриманні правил, які забезпечують реалізацію основної ідеї. Зокрема, у внутрішній політиці це конституційне утвердження вільного      розвитку людини, нації та держави, захист національних інтересів, незалежності та територіальної цілісності України, усвідомлення відповідальності за формування суспільства, що має стати зразком політичної спільноти майбутнього. А у  зовнішній політиці – набуття Україною геополітичної суб’єктності, сутність якої полягає у трансконтинентальній медіаторній ролі між західним та східним напрямами розвитку цивілізацій.

    Відтак збір обрав координаційну раду Форуму Національної Дії у складі восьми осіб.

    Автор Ігор Галущак спеціально для ВСВІТІ



    • інші новини