Російський журналіст розповів, чому РФ не “махне рукою” на Україну

    1507

    Російський журналіст і телеведучий Євгеній Кисельов вважає, що Росія немає жодних інтересів і можливостей на Близькому Сході, пише 24tv.ua. 
    “Ситуація на Близькому Сході – одне, ситуація в Україні – інше. У Росії немає ніяких інтересів і ніяких можливостей на Близькому Сході. Сирія їй, вибачте на слові, на фіг не треба”, – наголосив журналіст.
    На його переконання, єдина причина, чому Путін вирішив розпочати військові дії у Сирії – спроба шантажу Заходу та змусити його “не києм, так палицею” визнати Росію як рівноправного партнера.
    “Колись СРСР дійсно постачав зброю, радників, надавав безоплатну допомогу на мільярди доларів. У нинішньої Росії таких можливостей немає”, – підкреслив росіянин.
    Крім того він зауважив, що на відміну від Сирії, Кремля в Україні має інтереси.
    “На території України були російські капітали, власність, крупні політичні гравці, які діяли в інтересах Росії. Кордони Росії межують з Україною. Росія відчайдушно боїться, що український шлях розвитку виявиться успішним. На Сирію, зрештою, Росія може махнути рукою. А на Україну, боюся, просто так рукою не махне і продовжуватиме цю гібридну війну. На жаль”, – зазначив телеведучий.
    Також Кисельов стверджує, що запас міцності у путінського режиму ще є та базується він на нафто- та газодоларах, тому прогнозувати його занепад у найближчій перспективі є неправильним.


    • інші новини