Екс-заступник генпрокурора прогнозує «румунський сценарій» для України

    456

    Україна рухається до «румунського сценарію», наслідком якого стали гучні корупційні викриття і зміна еліт країни.

    Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00–15:00 та 19:00–21:00 на телеканалі ZIK) заявив Давід Сакварелідзе, екс-заступник генпрокурора України.

    «Сьогодні у нас, на жаль, немає монолітної правильної правоохоронної системи, де суд, Антикорупційне бюро, прокуратура, оперативні служби працювали б синхронно та відповідали б сучасним вимогам», – сказав гість програми.

    Водночас, з його слів, в Україні є кілька «острівців свободи» – патрульна поліція, НАБУ, проте й вони існують завдяки значній громадській підтримці.

    Екс-заступник генпрокурора спрогнозував, що надалі ситуація у нашій державі може розвиватися подібно до того, як це трапилося у Румунії.

    «В Україні все рухається до румунського сценарію. Що ж відбулося у Румунії? Там створили антикорупційне бюро, і воно почало садити кількох таких «насірових», які почали давати свідчення проти найвищих чинів держави – прем’єр-міністрів, міністрів тощо. Таким чином вдалося змінити всю псевдоеліту Румунії – прийшли нові люди», – сказав Давід Сакварелідзе.

    «Тому я вважаю, що Насіров – один з дуже небезпечних свідків у майбутній справі проти Порошенка», – наголосив екс-заступник генпрокурора і додав, що свого часу у Румунії «вибухнула» низка гучних справ.

    «Насіров теж може «вибухнути», коли зрозуміє, що роблять крайнім», – вважає Сакварелідзе.



    • інші новини