Жителі Сєвєродонецька вийшли проти адептів “руського міра”

    209

    Сьогодні, 17 березня, в Сєвєродонецьку відбулася чергова акція протесту. Жителі міста вийшли на пікет під прапорами України і вимагали провести перевибори в місцеві ради, щоб видворити з міста проросійські сили.

    Про це повідомив народний депутат від партії “Наш край” Сергій Шахов у Facebook.

    Як уточнив він, майже рік тому жителі Сєвєродонецька рішуче обрали Україну, в більшості своїй проголосувавши на виборах місцевих рад за проукраїнські політичні сили. Однак, минула влада в особі “Опозиційного блоку” скупили депутатів від інших політичних сил, сформувавши, таким чином фіктивну більшість, яка довело місто до колапсу.

    “Це призвело до того, що центр Луганської області виявився найгіршим в Україні за показником освоєння бюджетних коштів у 2016 році. Особливо постраждала соціальна сфера – дитячі садки, школи та медичні установи”, – зазначив Шахов.

    При цьому, за його словами, коаліція Оппоблоку і запроданців розтрачувала кошти, примудряючись виділяти за 35 млн гривень на урни для сміття, які неможливо встановити в місті. Або вирішувала будувати спортивний майданчик за десятки мільйонів гривень.

    “Сотні сєвєродончан, які безпосередньо постраждали від діяльності Оппоблоку, вийшли на мирний мітинг з вимогою провести перевибори. Люди хочуть раз і назавжди викинути старих бюрократів з міської ради”, – підкреслив депутат.

    Шахов нагадав, що це вже не перша акція протесту у Сєвєродонецьку. Раніше активістам вже вдалося домогтися того, що їх почули депутати українського парламенту.

    “Однак рішення не було прийнято і в стратегічно важливому регіоні продовжують верховодити проросійські сили”, – нарікає він.

    Депутат закликав Верховну Раду підтримати місцевих жителів та активістів, і проголосувати за перевибори у Сєвєродонецьку.



    • інші новини