Українець розставив всі крапки над “і” в ефірі пропагандистів

    410

    Відомий український журналіст Роман Цимбалюк дав оцінку “націоналізації” бойовиками підприємств Ахметова в ефірі російського політичного ток-шоу.

    Виступаючи в ефірі російського телеканалу, Роман Цимбалюк, долаючи рейвах російських пропагандистів, пояснив причини та дав оцінку блокади Донбасу і її наслідкам, заявивши, що Росія як окупант згідно з Мінськими домовленостями повинна забратися з українського регіону.

    Цимбалюк взяв участь у гарячій дискусії навколо блокади Донбасу та націоналізації бойовиками підприємств Ахметова. Відповідаючи на запитання російських ведучих, як він ставиться до ситуації, що склалася, та як оцінює її наслідки, журналіст перш за все пов’язав її виникнення з Мінськими домовленостями.

    “У Мінських угодах, як би їх не інтерпретувати, але суть їх у тому, що Російська Федерація повинна покинути окуповані території Донбасу. На сьогоднішній день нічого для цього не робиться, і позиція Російської Федерації не змінюється”, – висловився Цимбалюк.

    Журналіст пояснив, що з цих причин радикальні сили в України перекрили торгові шляхи з регіоном. Адже ситуація за три роки не змінилася, переговори більше не просуваються, і потрібно якось вирішувати це питання. За словами Цимбалюка, українська влада ще в роздумах, як правильно реагувати на події.

    А що стосується наслідків у вигляді “націоналізації” українських підприємств бойовиками, то Цимбалюк пояснив представникам російської пропаганди, що перш за все це зашкодить самій Росії.

    “З приводу того, що ви (Росія. – Ред.) відіжмете українські заводи, чим це закінчиться, ви прекрасно знаєте, тому що те, що можуть вивезти, вивезуть, а решту розпиляють на металобрухт. Якщо ви думаєте, що вугілля з Донецька потрібне Росії, у мене є великі з цього приводу сумніви, тому що в Ростовській області аналогічні шахти закриті багато-багато років тому, і шахтарі єдине, чим займаються, це намагаються отримати свою зарплату”, – сказав український журналіст.



    • інші новини