Перед окупацією Криму українським морпіхам наказали їхати з півострова

    628
    У лютому 2014 року перед російською окупацією Криму бійцям української морської піхоти наказали висуватися до Києва для виконання завдань

    Про це розповів речник Сил спецоперацій ЗСУ, екс-заступник командира 501 окремого батальйону морської піхоти (Керч) Олексій Нікіфоров, передає Крим.Реалії.

    “19 лютого був начальником Генштабу призначений командувач ВМС ЗСУ та поїхав до Києва. Одразу по цьому прийшло розпорядження, в якому феодосійському 1-му батальйону морської піхоти було наказано відбути до Києва. Вони провели посадку в ешелони та вирушили. Моєму батальйону була поставлена задача відправити одну з рот саме до містечка постійної дислокації, тому що всі поїхали в повному складі”, – розповів Нікіфоров.

    За словами спецпризначенця, колишнє військове керівництво України могло розглядати кримські підрозділи морської піхоти не як посилення підрозділів “Беркуту”, а як охорону військових об’єктів.

    “Нам здавалося, що коли Ільїн (адмірал Юрій Ільїн, екс-начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗСУ), теж колишній морський піхотинець, прийшов до Генштабу, побачив події на Майдані, то подумав, мовляв, де мої морпіхи, щоб охороняти Генштаб або склади”, – додав Нікіфоров.



    • інші новини