У ВМС відреагували на інформацію про “крижану пастку” флоту в гавані Одеси

    1856

    Командування Військово-морських сил Збройних сил України спростовує інформацію про «крижану пастку», в яку нібито потрапив весь український військовий флот, пише УНІАН.
    Як повідомили у прес-центрі командування ВМС ЗС України, у низці ЗМІ з’явилася інформація про нібито неможливість виконання завдань за призначенням кораблями і катерами ВМС ЗС України через льодовий покрив морської ділянки в Практичній гавані Одеси.
    «Прес-центр уповноважений заявити, що це твердження не відповідає дійсності. Так, у зазначеній частині моря спостерігається скупчення битого льоду, що створює цілісне уявлення покриву. Але насправді це – до розчарування «знавців навігації» – тільки льодова каша, тобто сукупність битого льоду, який не становить загрози для виходу кораблів у море», – заявили в прес-центрі.
    У публікаціях стверджується, що в льодовий полон потрапив «весь український флот». У прес-центрі називають це твердження смішним, у тому числі з огляду на те, що кораблі, катери і судна, що базуються в Одесі, ще не є «всім флотом».


    • інші новини