Кремлівська пропаганда зганьбилася з новим фейком про Савченко

    372

    Російські політтехнологи невдало намагалися підірвати імідж Збройних сил України фейковим звітом.

    Про це написав у блозі офіцер ЗСУ Анатолій Кравчук, передає “Обозреватель“.

    Документ був опублікований на ворожому ресурсі з заголовком “Захід зірки Савченка”: генштаб ЗСУ формує антиукраїнський імідж Савченко.

    “Документ підготовлений навіть не російськими військовими фахівцями, тому як ті точно знають форму оформлення військових документів, а цивільними халтурниками, бо тут ми бачимо дешеву кальку звичайної “цивільної” заяви, коли в правому кутку пишеться від якого громадянина та кому подається заява”, – вказав на першу помилку Кравчук.

    Другим проколом “речового доказу” є “шапка”, яка вирівняна по правому краю. Згідно з правилами заповнення офіційних документів, в Україні так не робиться.

    Також, в “звіті” написано: “На виконання наказу штабу Головного управління розвідкібуло …”. За словами Кравчука, в штабі АТО немає такого управління. А з’єднані слова “розвідкібуло” і зовсім говорять про безграмотність росіян через незнання чужої мови. Друга фраза, що підтверджує, що це фейк: “загоном проводилася Розповсюдження СМС Повідомлень”. Кравчук вказав на помилку “проводилАсь”.

    Останнім доказом є підпис. За словами офіцера, в загоні ОТУ Маріуполь не існує командира С. М. Лисенко. На завершення, Кравчук висловив свою думку щодо мети цієї “чорнухи” по відношенню до Савченко. За його словами, ворожі сили хотіли показати українцям, що нардеп є “агентом Кремля”.



    • інші новини