Легенда російського театру хоче стати українцем

    1886

    Народний артист Росії Володимир Назаров переїхав з Москви до Києва, де подав документи на отримання паспорта громадянина України.

    За його словами, він прийняв рішення про зміну країни проживання після анексії Криму.

    “Переїжджати в Україну вирішив ще після окупації Криму. Розумів, щоб працювати у Росії, треба вклонитися у ноги царю і вилизати йому всі причинні місця. Принципово зробити цього не міг”, – сказав він.

    У Москві Назаров був художнім керівником Державного музичного театру національного мистецтва, який закрили у 2014 році.

    “Наш театр став одним із п’яти найбільших театрів Росії… Коли я почав критикувати дії Путіна, його знищили. Це рішення було політичним. Так розпорядився Путін”, – зазначив артист, якого цитує ukr.obozrevatel.

    “Постійно отримую SMS із погрозами. Нещодавно прислали таке: “Послухав тебе, покидьку, у Шустера. Тебе потрібно, як Нємцова засудити. Актьорішко, здохнеш коли?”, – розповів Назаров.

    “У моєму віці важко відразу все кинути і переїхати на нове місце. Ці роки час від часу навідувався в Україну. Коли знайшов тут можливість працювати, перебрався до Києва”, – додав він.

    Зараз Назаров ставить оперу “Жив-був пес” у столичному театрі опери і балету для дітей та юнацтва. Також набрав групу з числа студентів Київського інституту музики ім. Глієра. Зазначається, що він планує створити театр національного мистецтва країн світу.



    • інші новини