Камуфляж для українських вояків стане іншим

    3782

    З метою забезпечення українських військових новою, більш досконалою формою одягу, у квітні-жовтні 2016 року оборонним відомством України розроблено та затверджено технічні умови та технічні описи на 44 предмети речового майна.

    Крім того, розроблено 11 технічних умов та описів на предмети речового майна, які входять до єдиного та спеціального бойових комплектів. Це захисні балістичні окуляри, польове ізоляційне сидіння, індивідуальні засоби для харчування, спеціальна маска, маскувальний шарф-сітка, універсальна пістолетна кобура.

    Вже до кінця року буде переопрацьовано та внесено зміни до існуючих технічних умов. Зокрема, літнього польового костюму – так званого “камуфляжу”, модель якого була удосконалена за результатами дослідних випробувань, інформує Міноборони.

    Триває робота з удосконалення нормативної бази з питань речового забезпечення військовослужбовців та організації нової системи контролю якості речового майна.

    Так, з 1 жовтня 2016 року Міністерство оборони України запровадило контроль якості речового майна, що постачається для Збройних Сил України. Проводяться всі види контролю якості продукції відповідно до умов договорів та інших нормативних документів – у тому числі, шляхом лабораторних випробувань у незалежних акредитованих лабораторіях. Недоліки, які виявляються під час приймального контролю, усуваються постачальниками.

    Минулого місяця представники Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України прийняли за якістю та направили на військові склади шапки, теплу білизну, куртки костюму-утеплювача, зимові та демісезонні черевики з високими берцями, вітровологозахисні зимові костюми, а також удосконалені літні польові костюми, нову демісезонну білизну та багато інших нових предметів форми одягу.