“Золоті” прокурори: рейтинг найбагатших співробітників

    625

    Сьогодні українці відзначають День працівників прокуратури. Хоча, відзначають – це сильно сказано. У народі співробітників прокуратури люблять трохи більше, ніж співробітників поліції. Звичайно, серед прокурорів є чесні і відповідальні люди, але “досягнення” їхніх колег часто перекривають собою весь напрацьований позитив. Сьогодні ми не будемо обговорювати незаконні дії окремих працівників прокуратури, а зосередимося на їх фінансах. Не так давно всі українські чиновники заповнювали податкові декларації. Так що усі дані прокурори надали нам власноруч, вони знаходяться у відкритому доступі, і кожен громадянин може з ними ознайомитися. Отже, представляємо найзаможніших прокурорів України.

    1. Юрій Кривобок

    На першому місці заслужено виявився не Генпрокурор, не його заступник, а простий слідчий з особливо важливих другого слідчого управління спецрозслідування департаменту спецрозслідування ГПУ (така ось у людини складна посада) Юрій Кривобок. Він задекларував 2 млн 12 тис доларів (65 млн гривень).

    Треба сказати, що це явно не все багатство особливо важливого слідчого. Адже у нього є дружина Тетяна Дорієвна Кривобок, яка не так давно отримала землю під Києвом як співробітник МВС. У будь-якому випадку, вражає.

    Правда, в деклараціях Тетяни Дорієвни є дивний нюанс. Рік тому вона задекларувала 3,8 млн гривень доходу від відчуження нерухомого майна. Але в більш ранніх деклараціях ніякого майна у неї не було, так що залишається незрозумілим, що саме відчужували. В цьому році, мабуть, вирішили для зручності записати всі кошти на чоловіка.

    2. Анатолій Матіос

    Друге місце займає головний військовий прокурор Укрїни, заступник генпрокурора Анатолій Матіос. Його стан набагато скромніше, ніж у Кривобока – всього-то 1 млн 715 тис доларів.

    Як і Кривобок, Матіос одружений, і, судячи з усього, одружений щасливо. Адже гроші вказані в декларації саме як доходи дружини від якогось бізнесу. Коли журналісти намагалися дізнатися у прокурора, що це за бізнес такий прибутковий, Матіос відмовився давати коментарі та втік. Звичайно, справи особисті, сімейні.

    Ще Анатолій Матіос дуже любить елітні годинник. У нього їх чотири пари (принаймні, в декларації вказано саме стільки). Перлина колекції – годинник Vacheron Constantin вартістю 432 тис грн. Каже, дружина подарувала.

    3. Юрій Луценко

    Трійку лідерів замикає сам Генеральний прокурор Юрій Луценко. Його статки становлять 804 тисячі доларів.

    Юрій Віталійович за свою довгу політичну і чиновницьку кар’єру займав різні високі посади. Був міністром МВС, народним депутатом, головою фракції в Парламенті. Так що нікому б і в голову не прийшло, що він – людина бідна.

    Ходять, правда, чутки, що в декларації Луценко показав себе дуже скромно, і насправді стан його сім’ї можна оцінити не в один мільйон. Дружина його, наприклад, володіє відразу чотирма іномарками. Також має і нерухомість.

    4. Денис Попов

    Не сильно відстають від київських колег і харківські прокурори. На четвертому місці з комфортом розташувався старший слідчий прокуратури Харківської області Денис Попов. Він вніс у декларацію 670 тис доларів.

    При цьому походження цих коштів таємниче і загадкове. Зарплата у слідчого хороша, але все-таки не така велика – 132 тис гривень на рік. При цьому його сім’я володіє п’ятьма іномарками (причому всі авто від німецьких виробників, люблять якість), двома квартирами, чотирма земельними ділянками з будинками на них і ще парою нежитлових приміщень.

    5. Олександра Галайба

    Відрадно бачити, що жінки в справі накопичення фінансових коштів не сильно відстають від чоловіків. Прокурор відділу підтримки держобвинувачення в Київській області Олександра Галайба вказала в декларації 630 тисяч доларів.

    Цікаво те, що Олександра – дружина відомого в певних колах прокурора з Броварів Владислава Галайби. Його ім’я неодноразово спливало в зв’язку з аферою навколо ТОВ “Ресторан спорт”. Нагадаємо, що буквально шість років тому він раптово став власником 90% акцій цього ТОВ. Кажуть, що врятував компанію від рейдерів, а 90% акцій – це плата за “допомогу”. На даний момент ТОВ “Ресторан спорт” ліквідовано за заявкою Галайби, а гроші, виручені від ліквідації, безслідно зникли.

    Автор матеріалу: Олексій Киштимський


    • інші новини