Значні дощі, грози та шквали: на Україну насувається циклон Henri

    7735

    Укргідрометцентр попередив про циклон Henri, який насувається на Україну.

    Синоптики повідомляють, що протягом 5-7 серпня вздовж західних кордонів України буде переміщуватися активний циклон, який 4 серпня сформується над Адріатичним морем і надалі зміщуватиметься в бік західних областей.

    Метеорологи кажуть, що “фронтальні системи циклону принесуть у зазначений регіон 6 серпня значні дощі, грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с”.

    Найбільш інтенсивні опади очікуємо саме в ніч з 5 та 6 серпня, – йдеться у повідомленні.

    Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що 4 серпня короткочасні дощі з грозами очікуються на Заході країни. Дощі можливі увечері на Вінниччині, Житомирщині, західних районах Одещини.

    На решті території України переважатиме суха погода. Температура повітря 4-го серпня розподілиться нерівномірно. На Сході та Півдні переважатиме спека, +27+32 градуси. У західних областях буде найсвіжіше, +22+26 градусів. Північ та Центр опиняться серед +25+29 градусів, – написала вона.

    У Києві та області спеки не очікується, температура повітря становитиме 27 градусів. Опадів синоптики також не прогнозують.

    Шансів на дощ побільшає у п’ятницю та вночі в суботу. 5-6 серпня, кому цікаво й важливо, відчутно посилиться вітер, ймовірно навіть до штормових значень, – каже Діденко.



    • інші новини