Запуск до МКС корабля Crew Dragon-2 перенесли на добу

    219

    Через негоду запуск багаторазового космічного корабля Crew Dragon-2 компанії SpaceX з чотирма астронавтами до Міжнародної космічної станції (МКС), який планувалося здійснити сьогодні, перенесений на добу, повідомило НАСА.

    Тепер запуск корабля c допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 передбачається здійснити 23 квітня в 5:49 за часом Східного узбережжя США (12:49 за Києвом) зі стартового комплексу 39А Комічного центру імені Кеннеді у Флориді (США).

    За повідомленням НАСА, запуск місії Crew-2 до МКС перенесено через несприятливі погодні умови на початковому етапі польоту для аварійної посадки капсули та повернення багаторазового першого ступеня ракети-носія Falcon 9.

    До складу екіпажу Crew Dragon-2 входять представники відразу трьох космічних агентств – астронавти НАСА Меган Макартур (командир корабля) і Шейн Кимбро (пілот), астронавт Європейського космічного агентства (ESA) Томас Песке та астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Акіхіко Хосіде.

    Запуск пілотованого Crew Dragon-2 здійснюється в рамках комерційної пілотованої програми НАСА і контракту з компанією SpaceX, яка є розробником корабля і носія.

    Багаторазова капсула корабля зробить вже свій другий політ до МКС. Перший раз вона використовувалася під час випробувального пілотованого польоту Crew Dragon до МКС навесні минулого року. Багаторазовий перший ступінь ракети-носія Falcon 9, який після запуску повинен буде приземлитися в вертикальному положенні на автоматичну платформу в Атлантиці, буде використаний четвертий раз.

    Відзначається, що екіпаж корабля буде працювати на МКС близько шести місяців в складі загального екіпажу станції з семи осіб.

    У суботу, 24 квітня, приблизно в 5:09 за часом Східного узбережжя США Crew Dragon стикується з МКС в автоматичному режимі. До станції вперше буде пристиковано відразу два кораблі Crew Dragon.

    Екіпаж Crew-2 покине станцію не раніше 31 жовтня.

    Якийсь час астронавти Crew Dragon-2 будуть перебувати на МКС одночасно з екіпажем Crew Dragon-1, який в цей час працює на станції та також складається з чотирьох осіб.

    Повернення корабля Crew Dragon-1 планується в кінці квітня.

    Тим часом НАСА і SpaceX вже готують політ до МКС корабля Crew Dragon-3. Він намічений на осінь.



    • інші новини