Опубліковані якісні зображення «конкурента iPhone 12 mini»

    76

    Компанія Sony збирається відродити серію компактних флагманів Xperia Compact. Про це розповів авторитетний мережевий інформатор Стів Хеммерстоффер (Steve Hemmerstoffer) з ніком Onleaks.

    Минулого тижня Хеммерстоффер розкрив дизайн «старомодного» Sony Xperia 10 III, чий дебют очікується в лютому або березні 2021 року. Тепер Хеммерстоффер поділився якісними зображеннями і відомостями про нового представника серії Sony Xperia Compact, гаряче очікуваного противниками величезних флагманів вже кілька років.

    На превеликий жаль всіх тих, хто надає перевагу компактним (хоча б відносно) смартфонам, Sony закинула серію Compact після випуску XZ2 Compact у 2018 році (огляд). Однак шанувальники «компактів» не втрачали надію.

    Тепер Хеммерстоффер авторитетно заявив, що може «підтвердити» повернення Sony Xperia Compact до життя. Він описує модель як «конкурента iPhone 12 mini», який «потрібен фанатам Android». Джерело зазначає, що рішення Sony, безсумнівно, прийняте під впливом iPhone 12 mini.

    Смартфон отримав розміри 140×68,9×8,9 мм. 5,5-дюймовий Xperia Compact менший, ніж 5,7-дюймовий Xperia XZ2 з його габаритами 153x72x11,1. Проте, він більший від 5,4-дюймового iPhone 12 mini з розмірами 131,5×64,2×7,4 мм. Основна камера отримала два модулі і спалах, розташовані в один ряд вертикально. Головний датчик має роздільну здатність 13 Мп.

    На лівій грані розташовані кнопки регулювання гучності, кнопка спуску затвора і кнопка живлення з вбудованим сканером відбитків пальців. Зверху розташувався аудіороз’єм 3,5 мм.

    У Стіва Хеммерстоффера довгий послужний список зі створення достовірних рендерів різних смартфонів до їх анонсу. З таких витоків можна згадати Samsung Galaxy S21, Huawei Mate 40, Pixel 5, Sony Xperia XZ4, Google Pixel 4 XL і багато іншого.