Amazon представила дрона-охоронця, який літає по дому і транслює відео на смартфон

    173

    Унікальний пристрій дозволить стежити за своїм будинком зі смартфона віддалено, а вартує гаджет всього $250.

    Квадрокоптери, які використовуються для польотів, зйомок або спостереження за чим-небудь, вже давно не новина — вони активно використовуються на протязі багатьох років. Але в компанії Ring, яка є дочірнім підприємством Amazon, вирішили змінити сценарій використання дрона — вони створили пристрій Always Home Cam, який стежить за будинком користувача в його відсутність. Звичайно, звучить так, як ніби мова йде про технології з фільмів про майбутнє, але насправді це реальний продукт, який відправлять в продаж вже в наступному році — вартість пристрою становить 250 доларів.

    Автори гаджета заявили, що Always Home Cam призначений для того, щоб користувач міг легко обстежити весь свій будинок без використання декількох камер відеоспостереження. Це вкрай зручно, наприклад, власникам великих квартир або будинків, адже обладнати кожну кімнату камерою буде дійсно проблематично. Також розробники новинки розповіли, що пристрій може працювати як в автономному режимі (можна вказати область, яку потрібно показати, як у роботів-пилососів), так і в ручному — власник зі смартфона може направляти гаджет, досліджуючи різні кімнати і шляхи в будинку. Для того, щоб в процесі польоту дрон не розбився, пристрій обладнали спеціальним захистом для пропелерів.

    Камера дрона знімає в роздільній здатності 1080р, так що картинка, передана власнику на смартфон, буде досить якісною. Це корисно, наприклад, якщо користувач вирішив перевірити своїх домашніх тварин (якщо квадрокоптер їх не лякає) або те, чи включив він плиту або праску. Окремо представники Amazon уточнили, що огляд камери дрона заблокований, поки він знаходиться на зарядної станції — завдяки цьому забезпечується безпека користувача, поки він знаходиться вдома. Більш того, звук роботи пропелерів був підібраний таким чином, щоб людина поруч відразу розуміла, що пристрій в русі.

    Також звук польоту необхідний для того, щоб дрон, помітивши грабіжників, дав їм про себе знати — розробники проекту впевнені, що це відлякає порушників. Або вони хоча б потраплять на відео, що має спростити роботу поліції. З іншого боку, автори проекту уточнили, що квадрокоптер призначений для роботи в приміщенні, так що у нього є ряд обмежень і стежити за великими ділянками землі він не зможе. Швидше за все, справа в батареї — про неї виробник розповів досить мало, але, мабуть, вона не дозволяє гаджету літати тривалий час.



    • інші новини