Opera спростила синхронізацію в нових версіях свого десктопного і Android-браузера

    111

    Норвезька компанія Opera Software повідомила про випуск оновлених версій браузерів для Android і комп’ютерів з новими можливостями синхронізації між ними. Opera для Android досягла своєї 60-ї версії, а Opera для комп’ютерів – 71-ї.

    Нова версія браузера Opera для Android отримала повністю перероблену функцію синхронізації, в основі якої тепер лежить звичайне сканування QR-коду для установки з’єднання між Opera на пристрої Android і Opera для комп’ютерів на Windows, MacOS або Linux.

    У браузері Opera для Android також з’явилася популярна функція Мій Flow, яка вже є в браузері Opera Touch, а також нова функція Підказки на домашній сторінці.

    Нова версія браузера Opera для комп’ютерів отримала корисну функцію Easy Files. Тепер прикріплюючи файли в браузері Opera, Easy Files буде показувати список недавно завантажених файлів, допомагаючи тим самим швидко вибрати потрібний файл без необхідності шукати його в папках або запам’ятовувати його ім’я.

    Оновлена функція синхронізації працює наступним чином: користувачі повинні перейти за адресою opera.com/connect на своєму комп’ютері або планшеті і просканувати відображений там QR-код за допомогою сканера QR-коду в Opera для Android, розташованого прямо на пошуковій панелі.
    Відразу після цього між пристроями будуть синхронізовані всі паролі, закладки, експрес-панель, історія браузера і відкриті вкладки, а також інтегрована функція Мій Flow.

    Попри те, що тепер функція синхронізації не вимагає введення логіну і пароля, у користувачів як і раніше залишається можливість оновити своє з’єднання за допомогою свого email-акаунту і пароля. У цьому випадку, вони зможуть відновити свої дані при втраті пристроїв.