Офіційно: Microsoft купує бізнес TikTok в 4 країнах

    257

    Крім американського ринку, компанія стане власником підрозділів в Канаді, Австралії і Новій Зеландії.

    Компанія Microsoft випустила в блозі офіційну заяву, в якій підтвердила наміри придбати американський бізнес соціальної мережі TikTok. Попередню пропозицію вже направлено в Комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS). Більш того, мова йде не тільки про американський ринок — в прес-релізі повідомляється, що угода також буде поширюватися на Канаду, Австралію і Нову Зеландію.

    Згідно Microsoft, врегулювати всі питання і укласти угоду з власником ByteDance планується не пізніше 15 вересня 2020 року. Вартість не була оголошена, в ході процесу технологічний гігант може запропонувати іншим американським інвесторам брати участь у купівлі міноритарної частки. Уряд США схвалює угоду на умовах забезпечення повної прозорості для користувачів і надання належних економічних вигод, виділивши на виконання термін в 45 днів.

    Окремо наголошується, що нова структура TikTok в США буде спиратися на конфіденційність і безпеку світового класу. Крім інших заходів, Microsoft забезпечить, щоб персональні дані американських користувачів TikTok передавалися і залишалися тільки на території США. Додатково гарантується видалення будь-якої інформації з серверів за межами країни після успішного завершення угоди.

    В даний час переговори між Microsoft і ByteDance мають попередній характер, тому поки невідомо, чи відбудеться в результаті поглинання. Подальші повідомлення торкнуться остаточного результату обговорень. Проте, особиста участь Дональда Трампа і недавня блокування TikTok в США здаються більш ніж переконливими факторами для позитивного результату принаймні на американському ринку.



    • інші новини