Xiaomi Mi Band 5: дата глобального релізу, ціна і що з підтримкою NFC

    1569

    Скоро вже можна буде відзначати один місяць з моменту анонсу фітнес-браслета Xiaomi Mi Band 5. Гаджетом вже активно торгують в Китаї, а до глобального ринку він добереться в липні. До сьогоднішнього дня компанія обмежилася лише оголошенням місяця, на який доведеться глобальний реліз, а тепер вона назвала і точну дату -15 липня.

    На цей день виробник призначив презентацію, де крім Xiaomi Mi Band 5 він планує показати ТВ-приставку Xiaomi Mi TV Stick і електросамокат. Португальський магазин компанії вже встиг відзначитися оголошенням ціни на фітнес-браслет і ТБ-приставку. Цінник у них буде ідентичний – 39,99 євро.

    Одночасно з цією інформацією в мережу злили фото роздрібної коробки фітнес-браслета. Її вивчення дозволило дізнатися, що глобальна версія буде називатися Xiaomi Mi Smart Band 5. А ось відсутність підтримки NFC може стати величезним розчаруванням. Джерело стверджує, що в описі глобальної версії відсутній чип для безконтактних платежів і датчик вимірювання рівня кисню в крові, а також не згадана підтримка голосового помічника Alexa.

    Варто сказати, що нічого не заважає компанії вивести за межі Китаю дві версії фітнес-браслета: з NFC або без нього. Також не виключений варіант включення цього чипа виходячи з регіону продажів.

    Нагадаємо також, що в мережі з’являлися чутки про можливий вихід Xiaomi Mi Band 5 Pro і Mi Band 5 Lite, які можуть відрізнятися функціональністю і набором датчиків.

    Джерело: notebookcheck